R5 5600X sistem mavi ekran hatası veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

ogzhnsrnkn

Femtopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/file/d/1vWNJJIW57zeZwtoT2I8plMS-W--tQJEV/view?usp=sharing
RAM
8x2 16GB DDR 3000MHZ
SSD veya HDD modeli
1TB M.2 SSD + 480GB SSD
Ekran kartı
Zotac Gaming RTX 2060 ZT-T20600H-10M 192 Bit GDDR6
Anakart
ASUS B550Mk
İşlemci
Ryzen 5 5600X
Uzun süredir mavi ekran hatası alıyorum ve her yolu denedim. Sürücülerim güncel, diskler temiz, RAM sorunsuz, ekran kartı ve işlemcide herhangi bir problem yok. Ancak mavi ekran hataları sürekli devam ediyor. Bazen internette gezinirken, bazen oyun oynarken karşılaşıyorum ve bir türlü çözüm bulamadım. Söylenen her şeyi denememe rağmen sonuç alamadım. İki farklı PC tamircisine götürdüm ama hâlâ bir çözüm bulunamadı.

Tamamdır teşekkür ederim inşallah uzun bir süre almam mavi ekran çok sinir bozucu olabiliyor

Şimdide şöyle bir sorunla karşılaşıyorum mavi ekran yok siyah ekran geliyor hata kodu düşmüyor resetliyor PC kendini

Bu şekilde test edin. Sorun devam ederse bildirin.

Şimdi mavi ekran hatası düşmüyor yalnız siyah ekrana düşüp resetliyor

Son düzenleme:
Ekran kartı sürücülerini kaldırıp tekrar kurun.

Ekran kartını normalde kaldırıp kurmuştum DDU ile ama BIOS güncel olmaması mı bu kadar sıkıntı yaratmış ilginç 2 tane PC tamircisinin elinden geçti bir de sanırım sorun bitti gibi duruyor yine bir şey olursa yazarım çok teşekkür ederim

@turko35408 dün 2 3 saat test ettim bugün PC'yi açtım yeniden denemek istedim tekrar siyah ekran hatası aldım başka bir şey yapmam gerekiyor mu?

Bu şekilde test edin. Sorun devam ederse bildirin.

Her şey oldu şimdi siyah ekran başladı onu nasıl düzeltebilirim?

Son düzenleme:
Ekran kartında sorun var gibi. OCCT ile 3D standart ve VRAM testi yapın. Error Detection enable olmalı.
20 dakika yeterli.

Şimdi FurMark testi yaptım kapanma olmadı 72 dereceyi gördü Max 15dk sürdürdüm testi şimdi bu testide deneyeyim anlamadım gitti seni de çok uğraştırıyorum hakkını helal et

Dosya Ekleri

• 2. test.jpg
    2. test.jpg
    418,3 KB · Görüntüleme: 8
  • 3. test.jpg
    3. test.jpg
    420,4 KB · Görüntüleme: 6
  • işlemci ram.jpg
    işlemci ram.jpg
    354,5 KB · Görüntüleme: 7
Hocam geçenlerde bir arkadaş benzer sorunu önceki sürümü kurarak çözmüştü. Deneyin isterseniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı