R5 5600 sistem Valorant'ta donuyor gibi

nacnesnahila

Decapat
Önceki bilgisayarımdaki ekran kartı GT 1030 işlemci Intel 4600G idi. Normalde FPS tarzı competitive oyunları oynarım. Kasılmalardan sıkıldığım için PC almak istedim ve bunu aldım, 3 gün önce de elime ulaştı. Yapabildiğim kadar driverları güncelledim. GT 1030 ve Intel 4600G varken Valorant'ta 100 FPS falan alıyordum ortalama. Şu anda 400 falan alıyorum ama nedense önceki PC'den daha bir garip hissettiriyor, sanki donuyor gibi. Sebebi ne olabilir? Acaba SSD yüzünden mi böyle oluyor?
AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz 6 çekirdek işlemci.
ASUS TUF Gaming A520M-Plus AMD A520M soket AM4 DDR4 4800(OC)MHz mATX Gaming (oyuncu) anakart.
Kingston Fury Beast 8 GB (2x8GB) 3600MHz RAM.
ASUS Dual RX 6600 8 GB 128bit ekran kartı.
Team MP33 Pro 512 GB 2400/2000MB/s NVMe M.2
Gamepower Horizon Gaming mesh panel 650W 80+ Bronze dahili PSU kasa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartının Denetim Masası'ndan Hz ayarını arttır. Genelde monitörde ayarlı olan ekran kartında farklı oluyor.

Monitör yüzünden olabilir onun için;

Windows masaüstünü sağ tıklayın ve ardından kişiselleştir'e tıklayın.

Görüntüle'ye tıklayın.

Görüntü ayarlarını değiştir'e tıklayın.

Gelişmiş Ayarlar'a tıklayın.

Monitör sekmesini tıklayın ve ekran yenileme sıklığı'nı en yükseğe alın.

Ekran kartının Denetim Masası'ndan Hz ayarını arttır. Genelde monitörde ayarlı olan ekran kartında farklı oluyor.

Zaten 144Hz seçili. Bir arkadaşım ekran kartının ve işlemcinin boşta durduğunu ve boşta durduğu zaman çekirdeklerin uyku moduna geçip anlık iyi performans veremeyebileceğini söyledi. Bir şeyler yaptı, düzeldi. Daha yeni böyle bir tık iyi PC aldığım için hiçbir bilgim yok her şeyi millete soruyorum. Yine de yardımınız için teşekkürler.

Ekran yirtilmalarindan dolayı belki sizin gözünüze öyle geliyordur V-Sync açıp dener misiniz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…