R5 5600 sistemde B350M-A anakart kullanılır mı?

atakan ark

Hectopat
Arkadaşlar anakart değiştirmem uygun olur mu sizce? Sistem özelliklerini yazıyorum.
İşlemci: Ryzen 5 5600.
Ekran kartı: ASUS 6650XT ROG STRIX.
RAM: Güncel RAM: 2400MHz + 2600MHz (2X 8 GB) biliyorum kötü uyumsuz ama beni idare ettiler senelerce. Yenisini söyledim yolda: 16CL 3200MHz (2X 16 GB)
PSU: FSP Hyper 650W +80 Bronze
SSD: M.2 SSD yok anakart destekliyor mu bakmadım bile.

Benim onerim B450M'den assagisini kullanmak mantikli degil bende de 5600X var bende B550M kullanıyorum.

Kullanabilirsin BIOS Update yaparak.

Açıkçası kullanıyorum problem yokta hani anakartı değişerek ulaşabileceğim bir teknoloji var mı bilmediğim onu sormak istemiştim tam olarak. Veya ne kadar FPS farkı oluşur bir oyunda 60 100 FPS arası alıyorsam 70 110 arası değerinemi yükseltir sadece. Veya düşük anakart kullanarak bazı parçalara zarar veriyor olabilir miyim diye de merak ediyorum.

Açıkçası kullanıyorum problem yokta hani anakartı değişerek ulaşabileceğim bir teknoloji var mı bilmediğim onu sormak istemiştim tam olarak. Veya ne kadar FPS farkı oluşur bir oyunda 60 100 FPS arası alıyorsam 70 110 arası değerinemi yükseltir sadece. Veya düşük anakart kullanarak bazı parçalara zarar veriyor olabilir miyim diye de merak ediyorum.

Anakartını değiştirmene gerek yok. VRM soğutması bakımından iyi bir tercih olmasa bile AM4 soket için para harcama durumun olduğunda AM5 geçersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı