R5 5600 sistemde BIOS'ta CPU için overclock yapılamıyor

samed3604

Femtopat
Öncelikle merhaba.

Sistem özellikleri:

Ryzen 5 5600.
RX 6700 10GB.
MSI A520'a Pro anakart.
G.Skill 2x8 16 GB RAM.
Crucial 1TB SSD.

CPU için OC yapmak istiyorum ama BIOS menüsünde CPU OC ayarlarına dokunamıyorum. Nedenini bilen varsa yardım edebilir mi?

A serisi ana kartlarda OC yapılmıyor diye biliyorum yanlış değilsem.

A serisi kartlara overclock yapamazsınız.

Biosunuzda AMD overclocking menüsü var mı hocam? Dokunamıyorum derken ayarlar mı yok yoksa ayarları mı değiştiremiyorsunuz?

A520 anakartlarda CPU overclock yapamazsın. Sadece RAM'e overclock yapabilirsin.

A520 anakartlarda CPU overclock yapamazsın. Sadece RAM'e overclock yapabilirsin.

Aslında overclock ayarları görünüyorsa BIOS modlayarak yapılabilir. Normalde AMD tabanlı anakartlarda Ryzen Master'ı açtığınızda overclock yapmayı desteklemediğini söylüyorsa bu kadar, istediğiniz kadar modlayın o anakartta CPU overclock yapamazsınız. Fakat BIOS'da varsayılan olarak Aod_Setup (AMD Overclocking) ve AMD pbs menüleri görünüyor ise modlanarak overclock yapılabilir.

Mesela benim anakartım olan A320M-C r2.0'da AMD PBS ve Aod_Setup modülleri varsayılan olarak loadlanmıyor, bundan ötürü modlamama rağmen overclock yapamıyorum. Tabii benden üst düzey olan bu işin sapığı arkadaşlar yapabilir belki. AMD biraz kurnazlık yapıp overclock modülü ve temel setup modüllerini ayırmış.

Cevap için teşekkürler.

Rica ederim.

Bunu yapmak için harbi mesai ayırmak lazım gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…