R5 5600 sistemde CLOCK_WATCHDOG_TIMEOUT hatası

İşletim sistemi
Windows 10
Daha fazla  
RAM
G.Skill 16GB(2x8) RipjawsV 3600mhz CL18 DDR4 Ram (F4-3600C18D-16GVK)
SSD veya HDD modeli
Corsair 480GB Force Series MP510 NVMe Okuma 3480MB
Ekran kartı
Sapphire rx 6700
Anakart
msi b450 tomahawk max
İşlemci
r5 5600
Sistemim 3 4 aydır PC açılırken mavi ekran veriyor bugün yeni işlemci ve ekran kartı taktım masaüstünde mavi ekran verdi 011623-6078-01.zip

Oyunda tekrar hata verdi bu sefer siyah ekran düşüp reset attı oluşan minidump dosyası 011623-4953-01.zip

@xxMFIxx islemci ve ekran karti değiştim tekrar mavi ekran aliyorum minidump yukarıda Memtest86 da ekliyorum

Dosya Ekleri

• 20230117_033857.jpg
    20230117_033857.jpg
    221 KB · Görüntüleme: 46
  • 20230117_033845.jpg
    20230117_033845.jpg
    149,3 KB · Görüntüleme: 52
  • 20230117_033839.jpg
    20230117_033839.jpg
    192,3 KB · Görüntüleme: 43
  • 20230117_033829.jpg
    20230117_033829.jpg
    272,6 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:

Ek olarak bunu yapın, ayrıca DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırıp en güncelini tekrar kurun. Ayrıca chipset sürücüsünü de güncelleyin eğer güncel değilse.

Ek olarak bunu yapın, ayrıca DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırıp en güncelini tekrar kurun. Ayrıca chipset sürücüsünü de güncelleyin eğer güncel değilse.

PC de her şey güncel BIOS driverlar.
Defalarca yaptim dosya onarma hiçbir sorun bulmadı.

İşlemci ve ekran kartı değiştikten sonra format atmış mıydınız? Ya da ekran kartı ve chipset driverlarınızı güncellemiş miydiniz?

BattlEye kaldırın. Dönüş sağlayın.
Kaspersky kaldırın.
CPU-Z kaldırın. Eğer sisteminizde yoksa Corsair iCUE yazılımında olabilir. Onu da kaldırın.

Sorun devam ederse dönüş yapın.

Ek olarak 73 GB'dan 56'ya düşmemesi lazım. Virüs ya da başka bir sıkıntı olabilir. Siz önce programları kaldırıp bu programlar yokken sorun yaşıyor musunuz bakın. Ona göre dönüş yapın.

Daha önce de hepsini kaldırdım denedim fakat PC açılırken mavi ekran yemenin önüne geçemedim watchdog hatasını BlueStacks açarken yedim 2. minidumptakini oyunda yedim onda da mavi ekran göremedim siyah ekran oldu pır pır etti PC reset attı bu C disk boyutu değişmesi garantiden sıfır işlemci ve RAM geldikten sonra olmaya başladı.

Son düzenleme:
PC de her şey güncel BIOS driverlar.
Defalarca yaptim dosya onarma hiçbir sorun bulmadı.

Daha önce de hepsini kaldırdım denedim fakat PC açılırken mavi ekran yemenin önüne geçemedim watchdog hatasını BlueStacks açarken yedim 2. minidumptakini oyunda yedim onda da mavi ekran göremedim siyah ekran oldu pır pır etti PC reset attı bu C disk boyutu değişmesi garantiden sıfır işlemci ve RAM geldikten sonra olmaya başladı.

Önemli verilerinizi cloud'a yedekleyin. Ardından cihazın bütün disklerini içerecek şekilde temiz bir format atın. C diskinin boyut değişmesi normal değil.

Formattan sonra aşağıdaki linkten kaspersky total security trial sürüm indirip kurun. Güncellemesini yaptıktan sonra tam tarama başlatın. Sistem taraması bittiğinde virüs çıkarsa ya da herhangi bir konuda sizi uyarırsa istediği işlemi yapmasına izin verin.

Son olarak sorun devam ediyor ise güncel dump dosyalarınızı paylaşın.

Önemli verilerinizi Cloud'a yedekleyin. Ardından cihazın bütün disklerini içerecek şekilde temiz bir format atın. C diskinin boyut değişmesi normal değil.

Formattan sonra aşağıdaki linkten Kaspersky Total Security trial sürüm indirip kurun. Güncellemesini yaptıktan sonra tam tarama başlatın. Sistem taraması bittiğinde virüs çıkarsa ya da herhangi bir konuda sizi uyarırsa istediği işlemi yapmasına izin verin.

son olarak sorun devam ediyor ise güncel dump dosyalarınızı paylaşın.

HDD de 1 TB veri var onu sifirlayamam öyle bir sıkıntım var SSD önemli değil onu formatlarim komple Kaspersky zaten üyelik var virüs vs bulmadı hiç ama.

HDD de 1 TB veri var onu sifirlayamam öyle bir sıkıntım var SSD önemli değil onu formatlarim komple Kaspersky zaten üyelik var virüs vs bulmadı hiç ama.

O zaman HDD'yi cihazdan ayırın. Takmayın direk. SSD üzerine formatı sağlayın. Sistem açılınca kendiniz driver kurmayın. LAN veya Wireless driverı kurabilirsiniz. Windows Update açın bütün güncellemeleri yaptırın. Kendi gerekli olan driverlarınızı da kuracaktır. HDD hala bağlamadık. Bu şekilde kontrol sağlayın. Eğer cihazda sorun çıkmıyorsa dönüş sağlarsınız.

Dönüş yaparken yeni dump dosyalarınızı atmayı unutmayın.

O zaman HDD'yi cihazdan ayırın. Takmayın direk. SSD üzerine formatı sağlayın. Sistem açılınca kendiniz driver kurmayın. Lan veya Wireless driverı kurabilirsiniz. Windows Update açın bütün güncellemeleri yaptırın. Kendi gerekli olan driverlarınızı da kuracaktır. HDD hala bağlamadık. Bu şekilde kontrol sağlayın. Eğer cihazda sorun çıkmıyorsa dönüş sağlarsınız.

Dönüş yaparken yeni dump dosyalarınızı atmayı unutmayın.

Tamamdir peki ekran karti driverini Windows mu kursun AMD de sıkıntı çıkıyordu sanki.

Tamamdir peki ekran karti driverini Windows mu kursun AMD de sıkıntı çıkıyordu sanki.

Windows kendisi kursun. Update ile kurduğunu. Oyunlarda sorun yaşarsanız AMD sitesinden çekeriz. Şu an için kendi kurduğuyla deneyin.

Kısaca kendiniz hiçbir siteden driver kurmayacaksınız. Tertemiz Windows formatından sonra sadece tarayıcı, video oynatıcı, visual ve netframework paketleri kurun.

Ayrıca bilgisayar yazılımı, klavye fare vb yazılımlar. Anti virüs programları kurmayın.
Bu şekilde bakın sorun var mı yok mu? Varsa yeni dump dosyalarını atarsınız.

Windows kendisi kursun. Update ile kurduğunu. Oyunlarda sorun yaşarsanız AMD sitesinden çekeriz. Şu an için kendi kurduğuyla deneyin.

Kısaca kendiniz hiçbir siteden driver kurmayacaksınız. Tertemiz Windows formatından sonra sadece tarayıcı, video oynatıcı, Visual ve . .NET Framework paketleri kurun.

Ayrıca bilgisayar yazılımı, klavye fare vb yazılımlar. Anti virüs programları kurmayın.
Bu şekilde bakın sorun var mı yok mu? Varsa yeni dump dosyalarını atarsınız.

Tamamdır en kısa zamanda format atıp sonuçları paylaşırım.

Overclock yaptıysanız onu default ayara çekin, XMP ayarınız açıksa onu da kapatın. Bunlardan sonra da olmazsa açıkçası benim aklıma temiz kurulum hariç bir yol gelmiyor.

OC yapmadim XMP açık fakat hep açıktı formatı ben USB ile değil de kendi içinden attim acaba orada mı bir sıkıntı oldu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı