R5 5600 sistemde CPU kullanımı %100 olunca sistem kapanıyor

xJashua

Yoctopat
Daha fazla  
  • ASRock A320M HDV r3.0
  • Ryzen 5 5600.
  • RTX 3060 Ti.
  • 8x2 = 16 GB 3200MHz RAM.
  • 650W Power.

CPU %100 çalıştığı zaman PC aniden kapanıyor. PC'de kasma donma vs. yok. Valorant oynarken yayın açmaya çalıştım yaklaşık 10dk sonra PC aniden kapandı. Valorant'ta FPS'i 144'e sabitleyince daha az CPU kullandığı için sorunsuz yayın yapıyorum fakat sabitlemeyi kaldırınca 10dk sonra kapanıyor. Yayından olabileceğini düşündüm sonra RDR2 girdim CPU %90-%99 arasında kullanıyor ve yaklaşık 10dk sonra kapanıyor. BIOS son sürümde format da attım fakat sorun devam ediyor. OCCT testine soktum 7-8 dk sonra yine kapandı. İşlemci %100 kullanmadığı sürece bir sorun yok. Yardımcı olabilecek var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam kullandığınız anakartın VRM'leri muhtemelen o işlemciyi kaldırmıyor. VRM'ler büyük ihtimalle ısınıyor. Bende asrock b450m hdv r4 var ben bile çekiniyorum 5600 işlemci almaya.
Anakartın kendi sitesinden desteklenilen işlemci modellerine bakıp aldım işlemciyi sorun olmaması gerekiyor bence hocam.

Isı değerlerinde ve PSU'da sorun yok gibi. İşlemcinde donanımsal sorun olabilir veya anakartında.
Son olarak işlemcide donanımsal sorun var diye düşünüyorum aldığım yere geri götürücem veya başka bir anakartta deniycem. Sorun çıkmazsa yeni anakart almayı düşünüyorum.

Ben tam olarak uygun mu değil mi bulamadım benim için kontrol edebilir misin?

Son olarak işlemcide donanımsal sorun var diye düşünüyorum aldığım yere geri götürücem veya başka bir anakartta deniycem. Sorun çıkmazsa yeni anakart almayı düşünüyorum.

Ben tam olarak uygun mu değil mi bulamadım benim için kontrol edebilir misin?
Baktım bulamadım. Bunlar giriş seviye anakartlar hocam, maliyetten kısmak için VRM'leri sınırlı tutuyorlar, basit bir fan koymuyorlar. Teorik olarak tüm a320m/b350m anakartlar tüm seri Ryzenleri (bios desteği varsa) çalıştırır ama işte bunların bazıları bütçe dostu olsun diye belli yerlerden kırpıyorlar. Sisteminize baktığımda PSU'nuz yeterli, GPU yeterli, işlemci zaten iyi, anakarttan şüpheleniyorum.

Bende son olarak anakarttan şüpheleniyorum. Başka bir anakartta deneyip sorun çıkmazsa yeni bir anakart alacağım yardımınız için teşekkür ederim.

Baktım bulamadım. Bunlar giriş seviye anakartlar hocam, maliyetten kısmak için VRM'leri sınırlı tutuyorlar, basit bir fan koymuyorlar. Teorik olarak tüm a320m/b350m anakartlar tüm seri Ryzenleri (bios desteği varsa) çalıştırır ama işte bunların bazıları bütçe dostu olsun diye belli yerlerden kırpıyorlar. Sisteminize baktığımda PSU'nuz yeterli, GPU yeterli, işlemci zaten iyi, anakarttan şüpheleniyorum.
Sistemim için en uygun fiyat performans anakartı önerebilir misin?

Bende son olarak anakarttan şüpheleniyorum. Başka bir anakartta deneyip sorun çıkmazsa yeni bir anakart alacağım yardımınız için teşekkür ederim.

Sistemim için en uygun fiyat performans anakartı önerebilir misin?
Buradaki listeden D veya E sınıfı bir anakart bakmanızı öneririm. Mümkünse B550 (mATX olmayan) öneririm hocam marka size kalmış. Rehber: AMD AM4 VRM sınıfı listesi

Technopat Haberler

Geri
Yukarı