R5 5600 sistemde CPU sıcaklığı oyunda 85 derece oluyor

Zyner

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle sistemimi paylaşayım ve şunu da belirteyim bu sistemi tek tek kendim toplayıp montajladım. (deneyimli değildim baka baka sora sora yaptım)

Monitör; Rampage RM-420 Black eagle 165 Hz.
GPU: ASUS TUF GeForce GTX 1660 Super Gaming 6 GB 192bit.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600 3.50GHz 6 çekirdek 35MB.
Anakart: Gigabyte B550 Gaming X v2.
RAM: Goodram 16 GB(8x2) ırdm RGB 3600MHz CL18 DDR4 RAM.
PSU ve kasa: DeepCool CC560 FP650 650W 80+ mid-Tower LED fanlı siyah kasa.
Depolama: Kingston 1TB SNV2S/1000G Serisi NVMe M.2 SSD
Soğutucu: AMD stok soğutucu.

İlk montajı yaptım sonra tekrar kurtarma seçeneklerinden Windows 10 bulut üzerinden indirdim. Güncellemeler dahil bütün işlemler bittikten sonra Valorant açtım 30 FPS alıyorum işlemci %20 kullanıyor GPU %80 fakat GPU'ya giden watt 60 üzerine de çıkmıyor. Sonra XMP ve sanallaştırmayı aktif ettim bir aynı durumu yaşıyorum bir düzeliyor ve işlemcim şu an sadece Chrome, Discord ve CPU Z açık 50 derece oyuna girdiğimde 85 ve üstü sıcaklık alıyorum. Evet soğutucu yetersiz ama sorun sadece soğutucu değil gibi duruyor. (bu işlerin içinde olan aşırı anlayan birisi değilim kusura bakmayın hatam olduysa)

Cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Stok fan olduğu için derece normal gibi, üstüne CPB de açmışsınız.
Zaten 5000 serisi yüksek derecelerde normal performansta çalışabilen işlemciler, abartı derecelere çıkmadığı sürece sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Şimdi gördüm, Valorant 30FPS biraz garipmiş. Oyunu oynarken MSI Afterburner ile SS veya kayıt alır mısınız?

Son düzenleme:
1680026513541.png

Stok fan olduğu için derece normal gibi, üstüne CPB de açmışsınız.
Zaten 5000 serisi yüksek derecelerde normal performansta çalışabilen işlemciler, abartı derecelere çıkmadığı sürece sıkıntı olmaz diye düşünüyorum.

Şimdi gördüm, Valorant 30FPS biraz garipmiş. Oyunu oynarken MSI Afterburner ile SS veya kayıt alır mısınız?
MSI Afterburner bir türlü düzgün çalıştıramadım nvidia ile göstereyim bari değerleri

Technopat Haberler

Geri
Yukarı