R5 5600 sistemde Euro Truck Simulator düşük GPU kullanımı

asmsrm

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen 5 5600, RTX 3060 Ti bir sistem topladım 3 hafta önce falan. Euro Truck Simulator 2'de ilk başlarda GPU kullanımı genellikle %99-100 arasıydı ama oyuna güncelleme geldikten sonra GPU kullanımı 70-80'lere falan düşmeye başladı. Benim ekran kartı çok ısınıyor diye bayağı bir undervolt ayarlarıyla uğraştım, acaba bu yüzden ekran kartına zarar falan vermiş olabilir miyim Neden GPU kullanımı düştü anlamadım.

Hocam ilk olarak undervolt ile zarar vermiş olma ihtimaliniz yok. En kötü ihtimalle kötü frekans/voltaj ayarı yapmışsınızdır. Zarar vermiş olsaydınız sistemi açamazdınız. ETS 2 zaten optimizasyondan dolayı ekran kartını kullanmayabiliyor bazen. Özellikle şehir içinde yaşıyordum bu durumu. Ortalama bende de 70-100 arasında ekran kartı kullanımı. Sistemim RTX2060 Ryzen 3600 eran kartı undervoltlu (900mv/1860mhz) Korkmanıza gerek yok yani. Normal bir durum. Sağlam grafikli bir hikayeli oyunda denerseniz muhtemelen 90 üstü kullanılacaktır ekran kartınız.
Benim GPU 80 dereceye çıkıyor, undervoltla 75 dereceye düştü, sizin GPU undervoltsuz ve undervoltlu kaç derece?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı