R5 5600 sistemde FS 22'de OBS ile kayıt alırken görüntü çamur gibi oluyor

Daha fazla  
Başlıkta da belirttiğim gibi alt kısma yazdığım sistemde BIOS'um vs. güncel 1 ay önce temiz kurulum yapıp sıfırdan Win 10Pro X64 kurdum. Her hafta güncelleme var mı diye kontrol ediyorum. Yani sürücüler güncel ona rağmen görüntü OBS ön izleme bakınız: Ekteki fotoğraf. Orada çok güzel görünürken kaydı bitirip izlediğimde çok kötü bir görüntü alıyorum.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Sistemim hem kayıt alıp hem oyun oynatmak için fazlasıyla yeterli ama buna rağmen neden sorun çekiyorum anlamadım.
Anakart: Gigabyte B550M DS3H 4000MHz(OC) DDR4.
CPU: AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz
RAM: Goodram 8 GB ırdm Pro 3600MHz CL18 DDR4 Single kit RAM × 4
GPU: XFX AMD Radeon RX 6650XT Speedster MERC 308 8 GB.
SSD: Goodram 512 GB PX500 2000/1600MB M.2
PSU: DeepCool PF750 750W 80+ güç kaynağı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Dosya Ekleri

• 1697220572260.png
    1697220572260.png
    296 KB · Görüntüleme: 35
  • Ekran Görüntüsü (14).png
    Ekran Görüntüsü (14).png
    220,1 KB · Görüntüleme: 23
  • Ekran Görüntüsü (15).png
    Ekran Görüntüsü (15).png
    188,1 KB · Görüntüleme: 34
Anlaşılmayacak bir şey yok, OBS output ve Bitrate'i kötü ayarlamışsınız. Muhtemelen 1080p@30FPS ve 2500 CBR kayıt bu.

Peki yapmam gereken ayarlar nedir ve anladığım kadarıyla çıkış kısmında kayıt ayarlarlarını yanlış yapmışım doğru mu?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (16).png
    Ekran Görüntüsü (16).png
    207,9 KB · Görüntüleme: 28
Depolama ve FPS sorunun yoksa AMD'den kayıt al direkt minimum 50k bitrate ile.

Depolama iyi kötü hallederim FPS rahat rahat olur (AMD ortalama FPS 55.7 sınırda diyor ama monitör 60Hz )ve OBS'in bitrateyi 40 50kya almak istesem olur mu AMD'nin programı çözemedim.

Depolama ve FPS sorunun yoksa AMD'den kayıt al direkt minimum 50k bitrate ile.

Şu konuda (OBS çamur gibi video kayıt yapıyor) ardaflix adlı arkadaşın şu mesajını gördüm ([ALINTI]OBS'den ayarlar kısmından bitrateyi arttırın. 1080p 30 FPS için 7000 bitrate, 60 FPS için 8500 bitrate yeterli oalacaktır.) Bu biraz kafamı karıştırdı siz 40 50'ler ile AMD'den alın diyorsunuz forumda bazı arkadaşlar OBS'den 10k ya yakın bitrateler ayarla diyor bayağı kafam karıştı.

Dost, şu şekil cam gibi kalite istiyorsan ya dediğimi yapacaksın ya da 10K bitrate verip çamur gibi görüntünü alacaksın.

Dost, şu şekil cam gibi kalite istiyorsan ya dediğimi yapacaksın ya da 10k bitrate verip çamur gibi görüntünü alacaksın.

Eyvallah reis önce bir OBS'ten 1080p 60FPS 50k+ bitrate ile kayıt alacağım olmazsa gene senin dediğin gibi AMD'ye geçeceğim.

Eyvallah reis önce bir OBS'ten 1080p 60FPS 50k+ bitrate ile kayıt alacağım olmazsa gene senin dediğin gibi AMD'ye geçeceğim.

Ayarlardan sonra OBS'ten aldığım kayıt.
[SPOILER="Test (50k bitrate)
[/SPOILER] sanırsam sorun çözüldü bu şekilde YT'ye atsam nasıl olur (YouTube videoyu HD'ye çeviriyor yani izlerken kaliteden 1080 HD seçiliyor) ve direk atmalı mıyım videoları yoksa belli bir editten mi geçirmeliyim (video içinde bazen kaydı durdurmam gerekiyor bu durumda edite alıp editte mi keseyim o kısmı yoksa OBS'ten durdur devam et mi yapayım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı