R5 5600 sistemde İşlemci kullanımı sadece görev yöneticisinde çok fazla gözüküyor

RzExfeL

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba. Bu aralar çok garip bir problem ile karşılaşıyorum. Görev yöneticisinde işlemci kullanımında çok absürt rakamlar gözüküyor. Bazen durup dururken %60'a çıkıyor, bazen 0'a iniyor, bazen %30 oluyor. Oyun oynarken %100 ile %90 arası gösteriyor, oynadığım oyun sözde bunun %70'ini kullanıyor. Bakıyorum kalan %20 nereden geliyor diye, herhangi rastgele Windows işlemi %20-%30 gibi rakamlarda geziyor. Ama AMD'nin uygulamasından veya MSI Afterburner'dan baktığım zaman CPU kullanımını gayet normal, hatta gereğinden biraz daha az gibi duruyor. (The Finals oynarken baktım, %20-30 falandı, oyun işlemci ağırlıklı diye biliyorum.). Bahsettiğim Windows işlemlerinin hepsine baktım, hepsi System32'den geliyor, virüs olduğunu sanmıyorum. Yani gerekliyse tüm oyunları hard disklerime atıp Windows'un olduğu SSD'ye reset atabilirim ama, bu olayın bana herhangi bir zararı yok şu anda. Herhangi bir drop falan yemiyorum. Yani açıkçası sadece Görev Yöneticisi mi problemli yoksa virüs falan mı var diye açıyorum bu konuyu. Kaç gündür kafama takılıyor çünkü.

İşlemci: Ryzen 5 5600.
Ekran kartı: RX 6600 XT.

Windows 11 mi kullanıyorsunuz hocam?
Evet bende aynı problemi yaşıyorum son zamanlarda.Windows 11 benim işletim sistemim.Bu sorun bende şöyle bir probleme yol açtı.İşlemci kullanımı yüksek gözüktüğü için soğutucum son hız çalışıyor.İşlemci sıcaklığı 30-40 arası olmasına rağmen full hızda ve sesi rahatsızlık veriyor.Benim işlemci 5600X.

Evet bende aynı problemi yaşıyorum son zamanlarda.Windows 11 benim işletim sistemim.Bu sorun bende şöyle bir probleme yol açtı.İşlemci kullanımı yüksek gözüktüğü için soğutucum son hız çalışıyor.İşlemci sıcaklığı 30-40 arası olmasına rağmen full hızda ve sesi rahatsızlık veriyor.Benim işlemci 5600X.
Ona hiç dikkat etmedim kulaklık olduğu için hocam, bir dahaki sefere dikkat edeceğim. En son gelen Windows Update'leri yüklememiştim onları deneyeceğim şimdi, isterseniz siz de bakabilirsiniz.

Windows sorunlu büyük ihtimalle.
Bana da öyle geliyor hocam.

Ona hiç dikkat etmedim kulaklık olduğu için hocam, bir dahaki sefere dikkat edeceğim. En son gelen Windows Update'leri yüklememiştim onları deneyeceğim şimdi, isterseniz siz de bakabilirsiniz.

Bana da öyle geliyor hocam.
Hocam az önce en son gelen güncellemeyi yaptım ancak sorunum devam ediyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı