Merhaba. Eskiyen sistemimi güncellemek adına yeni işlemci ve anakart aldım ve montaj yaptırdım. Montajı yapan bilgisayarcı RAM'lerde uyumsuzluk olduğunu söyledi ve 2800 MHz RAM almam gerektiğini söyledi. Ardından anakarta evde BIOS güncellemesi yaptım ve güncellemeden sonra bir gün sorunsuz kullandım fakat sonraki gün bilgisayar tekrar mavi ekran vermeye ya da masaüstünde donmaya başladı. Sistemde gerçekten bir RAM uyumsuzluğu mu var, yoksa başka bir sorun mu aramalıyım? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Dump dosyalarından modelleri bile görebiliriz. (Bu olay !sysinfo smbios komutuyla mümkündür.) Uyumsuz mu değil mi bakma imkanımız olur.
Dump dosyası paylaşın.
Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi ekran hatalarının nedenini öğrenebiliriz. Minidump dosyaları C:\Windows\Minidump klasöründe bulunur ve DMP uzantılıdır. Bu dosyaları sizden istediğimizde...
Dump dosyalarından modelleri bile görebiliriz. (Bu olay !sysinfo smbios komutuyla mümkündür.) Uyumsuz mu değil mi bakma imkanımız olur.
Dump dosyası paylaşın.
Minidump dosyaları, bilgisayarınız mavi ekran verdiğinde belleğin ufak bir dökümünü barındıran dosyalardır. Bunları analiz ederek mavi ekran hatalarının nedenini öğrenebiliriz. Minidump dosyaları C:\Windows\Minidump klasöründe bulunur ve DMP uzantılıdır. Bu dosyaları sizden istediğimizde...