İşletim sistemi
Windows 11

OguzhanArikan

Hectopat
Yer
Kahramanmaraş
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Müh.
RAM
GeIL 32GB(4x8) Orion RGB 4000mhz CL18 DDR4 Ram
SSD veya HDD modeli
Western Digital 1 TB Black SN850 WDS100T1X0E M.2
Ekran kartı
MSI RX 6900 XT GAMING Z TRIO 16G 256Bit GDDR6 16GB
Anakart
ASUS TUF GAMING X570-PLUS
İşlemci
AMD Ryzen™ 5 5600 4.4GHz 6Core 12Threads 35MB
Genellikle oyun oynarken, oyundan oyuna değişiyor bazı oyunlarda ilk 20dk içerisinde bazı oyunlarda 1 saat sonra bazı oyunlarda 2-3 saat sonra mavi ekran ve sistem restart, oyunun çökmesi ve otomatik olarak oyunun kapanması gibi sorunlar yaşıyorum. RAM'leri XMP ile 4000MHz'ye çekerken sürekli American Megatrends hatası alıyordum. RAM'leri tek tek takarak bir bir 4000MHz'ye çekip daha sonra aynı anda taktığımda bu sefer BIOS da hata vermedi. Bu sefer de mavi ekran ve crash sorunları olmaya başladı. BlueScreenView programı ile sistemin kayıt ettiği hataları sizlerle paylaşıyorum. Yardımcı olur musunuz? Mavi ekran hatası yüzünden akıl sağlığımı kaybetmeme az kaldı.

Dosya Ekleri

• mavi ekran.png
    mavi ekran.png
    235,2 KB · Görüntüleme: 37
  • mavi ekran 2.png
    mavi ekran 2.png
    433,6 KB · Görüntüleme: 35
  • mavi ekran 3.png
    mavi ekran 3.png
    213 KB · Görüntüleme: 32
  • mavi ekran 4.png
    mavi ekran 4.png
    268,5 KB · Görüntüleme: 30
  • mavi ekran 5.png
    mavi ekran 5.png
    272,8 KB · Görüntüleme: 48
  • mavi ekran 6.png
    mavi ekran 6.png
    188,1 KB · Görüntüleme: 36
  • mavi ekran 7.png
    mavi ekran 7.png
    190,9 KB · Görüntüleme: 33
  • mavi ekran 8.png
    mavi ekran 8.png
    238,4 KB · Görüntüleme: 30
  • mavi ekran 9.png
    mavi ekran 9.png
    140,5 KB · Görüntüleme: 34
  • mavi ekran 10.png
    mavi ekran 10.png
    282,8 KB · Görüntüleme: 28
  • mavi ekran 11.png
    mavi ekran 11.png
    199 KB · Görüntüleme: 44
Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında okusanız her şeyin cevabı önceden yazılmış.

BIOS güncellemesi yapın. En son gelen güncellemede AGESA 1.2.0.7 desteği eklenmiş, faydası olabilir.

BIOS güncellemesinden sonra OCCT indirip XMP kapalıyken sisteme Power test yapın. Eğer farklı bir sorun varsa bunu teşhis etmiş oluruz.

Şu anki BIOS sürümü zaten belirtmiş olduğunuz sürüm. Bu sürümde sorun vardır belki diye geçmiş sürümleri de kurup denemiştim ama işe yaramamıştı. Dün biraz araştırma yaptım: INTERNAL_POWER_ERROR: ntoskrnl.exe dosyası üzerinden hata veriyor. Google'dan araştırdığımda RAM'lerden kaynaklı bir hata olduğu yazıyor. RAM uyumsuzluğu ya da doğru takılmayan veya sistemin anlık olarak RAM'leri görmemesinden kaynaklı bir hata olduğu yazıyor. Minidump işini pek bilmiyorum açıkçası. Orada NVMe diskte bir hata gözüküyor acaba şöyle bir durumdan kaynaklı olabilir mi? NVMe diski Almanya'dan soğutucusuz versiyon olarak almıştım okuma yazma değerleri normaldi. Ancak soğutucu olmayan versiyondu ve sisteme montaj ederken anakartın SSD soğutucu bloğunun üzerinde ki termal pedin simsiyah bir şekilde aşırı derecede eskimiş olduğunu gördüm. Yeni bir termal ped alacaktım bir süre idare eder diye düşünüyordum. Acaba yük altında NVMe SSD kendini soğutmadığı için mi bu şekilde mavi ekran verip sistem crash yiyor? Bunun olma ihtimali nedir?

Eğer yardım istiyorsanız sizden isteneni yapmamak konusunda inatçı olmayı bırakın. Bellek raporu paylaşmıyorsunuz. Sisteme güç testi yapın diyorum, başka şeylerden bahsediyorsunuz. Analiz etmeyi bilmediğiniz halde aldığınız Minidump dosyalarını paylaşmıyorsunuz. Kimse kahin değil, siz istenen bilgiyi vermeden sorunu çözemez.
Minidump işini pek bilmiyorum açıkçası. Orada NVMe diskte bir hata gözüküyor acaba şöyle bir durumdan kaynaklı olabilir mi?

Eğer yardım istiyorsanız sizden isteneni yapmamak konusunda inatçı olmayı bırakın. Bellek raporu paylaşmıyorsunuz. Sisteme güç testi yapın diyorum, başka şeylerden bahsediyorsunuz. Analiz etmeyi bilmediğiniz halde aldığınız minidump dosyalarını paylaşmıyorsunuz. Kimse kahin değil, siz istenen bilgiyi vermeden sorunu çözemez.

Kanka kusura bakma ama bir şey bildiğini sanmıyorum. Minidump dosyalarını paylaştım gözünde sorun varsa şayet bilemem, olay görüntüleyicide hata kodları açık olduğu halde işlemci diye saçmalıyorsun. Hata kodlarında bellek ve NVMe SSD'den kaynaklı olabileceği gözüküyor. Hadi onu geçtim ben demesem işlemciyi bile Ryzen 5 3500 olarak görmüşsün. Şu an tekrar demesem minidump dosyalarını paylaştığımı bile okuyup görmemişsin. Bu kadar isteksiz ve hazır cevap klasik şeyler söylemek yerine mevcut sorunu araştırıp sonuç odaklı yardım etmen daha mantıklı olurdu. Ben ısrar etmesem bellekte sorun olduğunu dahi kabul etmeyeceksin neredeyse. Tarama yaptım ve sorunu bulup çözdüm. Yardım etmeye çalıştığını için teşekkürler dostum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı