R5 5600 sistemde PUBG drop sorunu

Ben 8GB 3200 mhz ram kullanıyorum ve çokta rahat yetiyor. Seninkide yetecektir zaten. Dediğim gibi işlemci sıcaklık problemini çöz zaten yapman gerekende o bir işlemci yük altında 80 üzeri sıcaklıklara çıkmamalı. Sisteminin sağlığı için soğutma problemini istemesende çözmek zorundasın zaten.
aynen oyle

Merhaba R5 5600 işlemcimle PUBG'de ortalama 85-88 arası ısı alıyorum bazen de hafif dusuyor biliyorum bu sıcaklıklar cok yuksek zaten bugün de soğutucuyu alacagım. Bu hafif takılmaların (özellikle oyun bası ve parasutten atlayınca) nedeni işlemci sıcaklıgı olabilir mi? Yani sıcaklıktan CPU frekansını dusurup kendini korumaya alıp FPS dropa veya hafif takılmalara neden oluyor olabilir mi?
Aynı sorun bende de var kardeş. Ayar kurcalayıp duruyorum bazen hiç drop yemiyor.Bazen saçma sapan droplar yiyor.Özellikle Arengel haritasında yiyor bazı maplarda hiç yemiyor.Battlefield 1 full grafik ayarlarında 165 fps sıkıntısız 0 drop oynuyorum.Aynı şekilde CS 2 full ayarlarda. BDO ve Detroid.Yani PUBG biraz sıkıntılı gibi.Adrenalin 23.7.3 kullanıyorum.

Aynı sorun bende de var kardeş. Ayar kurcalayıp duruyorum bazen hiç drop yemiyor.Bazen saçma sapan droplar yiyor.Özellikle Arengel haritasında yiyor bazı maplarda hiç yemiyor.Battlefield 1 full grafik ayarlarında 165 fps sıkıntısız 0 drop oynuyorum.Aynı şekilde CS 2 full ayarlarda. BDO ve Detroid.Yani PUBG biraz sıkıntılı gibi.Adrenalin 23.7.3 kullanıyorum.
10700f ve 5700xt ile drop yiyorum bir de.Warzone 2 100 fps alıyor.Drop yok.PUBG 165-170 arası drop tokatlıyor anlamadım gitti.Çözüm bulursan paylaş.

Son düzenleme:
Çözümü malesef yok :) optimasyon özürlü bir oyun pubg. R5 3600 rx 6600xt sistemle şehirde sis içerisinde 30 fpsye kadar düşüyordum. Oynanılmaz derecede kasma oluşuyordu R5 5600 e yükselttim aynı durum 70 fpslere kadar düzeldi. Kezâ kart kullanımı hiç stabil değil %40 ila 98 arasında çok değişkenlik gösteriyor. Rdr 2 daha ağır bir oyun olmasına rağmen daha stabil ve akıcı bir oyun oynuyorum. Birçok yol aradım ve neredeyse tüm forumları çözüm önerilerini okudum diyebilirim :) malesef ki kayda değer bir çözüm bulamadım. Diğerlerine göre yüksek stabil dx sürümü dx 12 gibi görünüyor amd için. Fakat gecikme ve düşük fps olarak dezavantajı var dx 11 geliştirilmiş ise daha performanslı fakat stabil değil. Dx 11 benim için en kötü fps ve kararsızlığı veriyor :) ve anlık takılmaları yüksek hassasiyet olay zamanlayıcısını bios ve aygıt yöneticisinden kapatıp fps sınırımı oyun içinden monitör hz üzerinden 1 fps düşüşürerek çözdüm
Bir başka konuda bir arkadaşın r5 5600x den r7 5800x3d ye geçince tüm takılmaların ve düşüşlerin yok olduğunu söylediğini okudum hatta 70 fps aldığı ortamda 160 lara kadar yükseldiğini söylüyordu. İşlemci olarak görüyoruz ki r5 5600 pubg için yeterli değil. Sadece çok fazla takılma olmadan oynayabiliyorum fakat fps düşüşleri her daim devam ediyor :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı