R5 5600 sistemde RX 9070 XT darboğazı problem çıkarır mı?

• Konuyu başlatan haliol
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 149

haliol

Decapat
1080p monitörüm, AMD Ryzen 5 5600 işlemcim, 16 GB DDR4 RAM, ASUS B550 Prime anakart, 750 Watt Bronze PSU var. 9070 XT almayı planlıyorum ama işlemcim ile darboğaz yapıyor, bütçem nedeniyle 2K monıtor şu an alamıyorum. Birkaç ay boyunca (1-2 ay) 1080p'de darboğaza rağmen kullansam sonra ise monitörümu yukseltsem olur mu? 5060 Ti 16 GB alabilirdim ama arada neredeyse yüzde 30-40'lık FPS oynaması var. Para vermısken bosa harcamak istemiyorum. 5070 alsam yine darboğaz yapacak ve monıtor almam gerekecek, yukseltme yapmısken 9070 XT almak kafama yatıyor ama darboğaz sisteme zarar verir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sisteme zarar vermez sadece verdiğiniz paranın performansını alamazsınız. İşlemci ekran kartına yetişmek için çok çalışacak ama ekran kartı kullanımı düşük seviyelerde olacak.

Hayır bir zarar vermez yıllardır saçma sapan bilgisayarlar kullandım 100 derecede çalışanlar bile, saatlerce oyun oynadım onlarla. Bu örnek içinizi rahatlatır diye anlattım.

Sistemine zarar vermez sadece ekran kartından tam gücünü alamazsın o kadar. Tam gücünün almak istiyorsan direk AM5'e geçmeni öneririm bunun içinde 20k civarı bir bütçe ayırman lazım işlemci, RAM, anakart, işlemci soğutucu için.

Performansını almaazsın 4060 la aynı performansı alırsın parasına değmez bir de sisteme zarar vermez

darboğaz yaşamamak için 2K çözünürlükte kullanman lazım.

Performansını almaazsın 4060 la aynı performansı alırsın parasına değmez bir de sisteme zarar vermez.

1440P'ye yükselttikten sonra bile performansımı alamaz mıyım? 1440P'de darboğaz yapmaz olarak gösteriyor.

Darboğaz yaşamamak için 2K çözünürlükte kullanman lazım.

Dediğim gibi 1-2 ay sonra yükseltmesini yapacagım.

Sistemine zarar vermez sadece ekran kartından tam gücünü alamazsın o kadar. Tam gücünün almak istiyorsan direk AM5'e geçmeni öneririm bunun içinde 20k civarı bir bütçe ayırman lazım işlemci, RAM, anakart, işlemci soğutucu için.

DDR5 RAM'lar 20k zaten kral.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-12-14 183651.png
    Ekran görüntüsü 2025-12-14 183651.png
    353,8 KB · Görüntüleme: 7
Son düzenleme:
1440P'ye yükselttikten sonra bile performansımı alamaz mıyım? 1440P'de darboğaz yapmaz olarak gösteriyor.

Dediğim gibi 1-2 ay sonra yükseltmesini yapacagım.

DDR5 RAM'lar 20k zaten kral.

Çözünürlüğü 2K yaparsan işlemci yetmeyebilir ama GPU yeter

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı