Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız, Mercedes kullanmak yerine tosbağaya binmek gibi... Web sitelerini düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi' zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.
www.mediafire.com
Sorunun kaynağını tam çözemedim, sadece şundan şüpheliyim: ntkrnlmp.exe. Bir de siz okursanız çok iyi olur.
Ben normalde hiç hata almıyorum zaten, bilgisayar açıp kapanırken oluyo niyeyse... Eğer yine mavi ekran gelirse dosyasını burdan yollarım, bakarsınız. Şimdiden teşekkür ederim.
Hocam merhaba, hala beni unutmadıysanız, 4 kez daha bu hatayı aldım. İlki 11 Ocak diğeri 25 Ocak biri daha 9 Nisan ve sonuncusu ise az önce bilgisayarı kapatırken oldu... Şimdi ne yapmak gerek?
- Donanımsal bir hata ve zanlı da RAM gibi görünüyor.
- BIOS ile alakalı da olabilir.
- XMP profilinden de olabilir.
İkişer adet F4-3200C16-8GVKB yani G.Skill RipjawsV Black 8 GB 3200 MHz DDR4 CL16 bellekleri kullanıyorsunuz.
- Bu belleklerle ilgili çok problem gördüm açıkçası, yalan yok.
- Bunlardan ziyade 3600 MHz CL18 olan versiyonda daha çok gördüm.
- Düz (temel frekansta) çalışırken problem yaşayan da vardı, XMP profili açıkken de.
- Tek RAM ile sorun yaşamıyorken, iki RAM birlikteyken mavi ekran alan da vardı.
- İlk etapta ikisi de takılı kalsın, XMP'yi kapatın ve bellek testi yapın.
- Sorun ikisinde de olabilir, veya sadece birinde olabilir.
Bu arada F63d BIOS kullanıyorsunuz, beta. Zaten bu sürüm anakart sayfasından kaldırılmış. Daha güncel birine geçebilirsiniz.
Son olarak aşağıdaki konuyu da bırakayım. Burada da sürücü çökmesi problemi vardı ancak G.Skill Ripjaws V belleklerden sadece birinin arızalı olması sebebiyle yaşandığını gördük.
İyi Sosyaller, bugün itibarıyla R5 3600X sistemime Zotac RTX 3060 Twin Edge ekran kartı satın aldım. Temiz bir kurulum olması adına BIOS'u güncelledim, bilgisayarı formatladım ve ekran kartı sürücüsünü bu şekilde kurdum. Lakin oyunlarda sürekli DX11 error tarzı driver çökmesi sorunları...