R5 5600 sistemde V-Sync açınca FPS 60'a düşüyor

İşletim sistemi
Windows 10

KeremYilmaz2

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Ekran yırtılmalarını engelleyen V-Sync teknolojisini oyun içerisinde etkin hale getirince, monitörüm 170Hz olmasına rağmen oyunda 60 FPS sınırını geçemiyorum. En son Mafia: Definitive Edition'da denedim.

Bildiğim kadarıyla V-Sync açılınca FPS monitörün kare hızı ile sınırlandırılıyor fakat ben 170Hz monitörde 60 FPS ile sınırlandırılıyorum. Nedenini bilen var mıdır?

Sistemim:
32 GB DDR4 3200MHz RAM.
8 GB Palit gamingpro NVIDIA RTX3070 ekran kartı.
AMD Ryzen 5 5600 işlemci.
BIOSTAR B550M anakart.
1TB Crucial P2 NVMe M.2 SSD.

M

Merhaba. Ekran yırtılmalarını engelleyen V-Sync teknolojisini oyun içerisinde etkin hale getirince, monitörüm 170Hz olmasına rağmen oyunda 60 FPS sınırını geçemiyorum. En son Mafia: Definitive Edition'da denedim.

Bildiğim kadarıyla V-Sync açılınca FPS monitörün kare hızı ile sınırlandırılıyor fakat ben 170Hz monitörde 60 FPS ile sınırlandırılıyorum. Nedenini bilen var mıdır?

Sistemim:
32 GB DDR4 3200MHz RAM.
8 GB Palit gamingpro NVIDIA RTX3070 ekran kartı.
AMD Ryzen 5 5600 işlemci.
BIOSTAR B550M anakart.
1TB Crucial P2 NVMe M.2 SSD.

Masaüstüne sağ tıklayın görüntü ayarlarına basın gelişmiş görüntü ayarlarına tıklayıp Hz değerinizi kontrol edin 60 sa 170 yapın.

Monitörü 170Hz'de kullanıyorum. Buna rağmen durum böyle. Anlayamadım hala nedenini.

Bu arada 2.ekran da kullanıyorum, yayıncıyım. Durumun 2.ekran ile bir alakası olabilir mi?

Monitörü 170Hz'de kullanıyorum. Buna rağmen durum böyle. Anlayamadım hala nedenini.

Bu arada 2.ekran da kullanıyorum, yayıncıyım. Durumun 2.ekran ile bir alakası olabilir mi?

Olabilir 2.ekranı çıkarıp deneyin.

AMD driverinden FreeSync açıksa kapatmayı deneyin.
Bilgisayarda AMD yazılımı yüklü değil, ekran kartım Nvidia. Monitörün ayarlarından FreeSync'i kapattım. Durum aynı.

Yardımlarınız için çok teşekkürler, sorunu kendim hallettim.

Aynı sorunu yaşayacak arkadaşlar için çözüm:
- Mafia Definitive Edition'un ".exe" dosyasına gidip sağ tıklayın. Uyumluluk sekmesine gelin ve "Tam Ekran İyileştirmelerini Devre Dışı Bırak" seçeneğini etkinleştirin.

Sorununuz düzelecektir. Buradaki arkadaşlara da teşekkür ederim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı