R5 5600 sisteme 2 RAM takılınca açılmıyor

Yeni adama

Femtopat
Daha fazla  
Anakartım MSI B550 M Pro VDH.

RAM 2x8 G.Skill Ripjaws CL16 3200 MHz.

Ryzen 5 5600.

Anakartımın 2 ve 4. slotuna taktığımda RAM'lerimi CPU ışığı yanıyor. 1 ve 3. slotlarına taktığımda ise hiçbir ışık yanmıyor ama yine de görüntü alamıyorum. RAM'lerimi bütün slotlarda tek tek deneyip test ettim. Bütün slotlarda tek RAM takılı iken çalışıyor ve görüntü alıyorum. 2. RAM'i takınca açılmıyor. XMP'yi kapattım yine de olmadı. BIOS pilini söküp taktım yine de olmadı. Daha öncesinde de mavi ekran yemiştim ve ondan sonra oldu her şey.

Dosya Ekleri

• IMG_0461.jpeg
    81,1 KB · Görüntüleme: 150
  • IMG_0460.jpeg
    81,9 KB · Görüntüleme: 852
Son düzenleyen: Moderatör:
Aralarında boşluk bırak.

Artı -1 Eksi

RAM skorlarını dene kardeşim yine sorun devam ederse imkanın varsa başka bir anakartta dene açılırsa anakartin RAM slotu problemlidir açılmazsa yine RAM problemlidir.

Artı -1 Eksi
İşlemci pinini kontrol et başıma geldi aynısı.

Sorundan 1 ram taktığında problem olmadığı anlamı çıkıyor. Öyleyse BIOS'da ekran kartının RAM paylaşım ayarlarına bir göz gezdir.

Artı -1 Eksi

Öncelikle bundan önce böyle sorun var mıydı?

Normalde tek ram takıp xpm kapatıp 2. Takınca olmasi lazım daha yeni yaşadım bende

Tek ram ile çalıştırmayı dene mavi ekran yoksa diğer ram bozuk. Ayrıyeten bios'tan frekansı 2400 yada 2666 Mhz'e düşürüp birde öyle dene.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…