R5 5600 sisteme B550 alınır mı?

Socrates

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar sistemim şu şekilde:

• AMD Ryzen 5 5600 İşlemci
  • Gigabyte B450M S2H Anakart
  • 8x2 Corsair Vengeance CL16 RAM
  • RTX 3060 TI Asus Tuf Gaming Ekran Kartı
  • Seasonic 650W Focus+ Gold
  • Samsung 970 Evo Plus 500GB SSD
Bu sisteme 3600TL civarına MSI B550 Gaming Pro Carbon Wifi alınır mı? Yoksa israf mı olur?

Bütçeyi anakart için 2000 TL'ye kadar tutup mATX modellerden alıp kalan kısımla 16GB RAM almak daha mı mantıklı olur? Çok karıştı kafam gerçekten. Değerli önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Alıabilir. Onun yerine sıvı soğutmada düşünebilirsin.
Hangisi için alınabilir diyorsunuz hocam? Detaylandırabilir misiniz?

Bizzat benim sistemim.
Bizzat ne önerirsiniz hocam? :D Sizin sisteminizde anakartınız nedir? Bir de 3700 TL civarı Carbon Gaming için iyi bir fiyat mı?

Normal bir B550 anakart alın. 500 TL'ye de canavar gibi PCI-e Wi-fi/BT kart alırsınız.
Hangileri normal hocam :D Bir de ben ATX arıyorum ve 2500-3000 TL altında yok gibi. Bu yüzden Carbon Gaming'e sardım :D

Bütçeyi anakart için 2000 TL'ye kadar tutup mATX modellerden alıp kalan kısımla 16GB RAM almak daha mı mantıklı olur?

Bence evet...
MSI, Gigabyte ve Asus'un 1600 - 1650 TL civarında 4 slotlu güzel anakartları var. Üzerine Wi-fi kart ve 16GB RAM eklersiniz 3.500'e...

O anakarta o kadar para vermek saçma attığımı alabilirsin.

Yani açıkçası bana kalırsa o işlemci için B550-m-k bile alabilirsin ama bilgisi olmayıp vrm çok ısınır diyen tayfa gelcek öyle dersem :D

O anakarta o kadar para vermek saçma attığımı alabilirsin.

Yani açıkçası bana kalırsa o işlemci için B550-m-k bile alabilirsin ama bilgisi olmayıp vrm çok ısınır diyen tayfa gelcek öyle dersem :D
Hocam bu X570 neden bu kadar ucuz :D Bir terslik olmasın bu işte? B550-A Pro bile daha pahalı :D

Arkadaşlar sistemim şu şekilde:

• AMD Ryzen 5 5600 işlemci
  • Gigabyte B450M S2H anakart
  • 8x2 Corsair Vengeance CL16 RAM
  • RTX 3060 Ti ASUS TUF Gaming ekran kartı
  • Seasonic 650W focus+ Gold
  • Samsung 970 EVO Plus 500GB SSD
Bu sisteme 3600TL civarına MSI B550 Gaming Pro Carbon Wi-Fi alınır mı? Yoksa israf mı olur?

Bütçeyi anakart için 2000 TL'ye kadar tutup mATX modellerden alıp kalan kısımla 16 GB RAM almak daha mı mantıklı olur? Çok karıştı kafam gerçekten. Değerli önerilerinizi bekliyorum.

Bence B550 almaya değer. Photoshop video edit gibi işler ile fazla uğraşmıyorsan 16 GB RAM sana yeterli olur.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı