R5 5600 sisteme kasa ve PSU önerisi

ethanbrando

Femtopat
Daha fazla  
Dostlar selamlar, arkadaşıma bir sistem topladık ancak nasıl bir kasa ve güç kaynağı seçeceğimizi bir türlü kararlaştıramadık. Bu sistem için en uygun fiyatlı nasıl bir şey tercih edebiliriz?
  1. işlemci:
    • AMD Ryzen 5 5600 3.5GHz (Turbo 4.4GHz), 6 çekirdek, 12 işlemci, 35MB cache am4.
  2. anakart:
    • Gigabyte A520M-K v2 AMD AM4, DDR4, PCI-e gen3, m.2.
  3. ekran kartı:
    • MSI Radeon RX 6600 Mech.
  4. RAM:
    • Kingston Fury Beast KF432C16BBK2/16TR 16 GB (2x8) DDR4 3200MHz CL16 siyah Gaming RAM.
  5. M.2 SSD:
    • Kingston NV2 500GB M.2 PCI-e gen 3.0 NVMe.

600W 80+ bir PSU alırsanız rahat edersiniz. 500 ya da 550' de sorun çıkartmayacaktır ama 600W değeri rahatlık olur. Kasa olarak kozmetik ve işlevsel kişi tercihi önemli.

Ben aşağıdaki kasayı aldım kendime yakın zamanda. Çok memnunum.

600W 80+ bir PSU alırsanız rahat edersiniz. 500 ya da 550' de sorun çıkartmayacaktır ama 600W değeri rahatlık olur. Kasa olarak kozmetik ve işlevsel kişi tercihi önemli.

Ben aşağıdaki kasayı aldım kendime yakın zamanda. Çok memnunum.
Teşekkür ederim hocam, sistem nasıl bu arada parçalar uyumlu mu sizce, ilk defa topluyoruz da çok hakim değiliz açıkçası.

Teşekkür ederim hocam, sistem nasıl bu arada parçalar uyumlu mu sizce, ilk defa topluyoruz da çok hakim değiliz açıkçası.
Giriş seviyesi sayılabilecek bir sistem olmuş günümüz şartlarında. Bütçe kısıtı varsa, parçalarda uyum sorunu yok. Bütçe genişleyebiliyorsa AM4 sistem yerine AM5 platformuna yönelmenizi öneririm. Daha geleceğe yönelik bir sistem olur. Mevcut sisteme yeni işlemci çıkmayacak, dolayısıyla ihtiyaç halinde sistemde yükseltme yapılamayacak, sistemin tamamen yenilenmesi gerekecektir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı