R5 5600 sisteme soğutma önerisi

Raven1907

Kilopat
Herkese selam,
R5 5600'ün stok soğutucusunu çıkartıp yeni soğutma takarak 95 derecelerden kurtarmak istiyorum. Sistemin soğutmasını ilgilendiren parçaları şöyle;
darkFlash A290*
R5 5600.
RTX 3070 ( 232 mm uzunluk )
Phanteks extension cable kit.

darkFlash A290 : Kasada 5 fan yuvası var. 5'inde de ID-Cooling TF-1025 Black Pro takılı.

Bu kasada belirtilmemesine rağmen ön tarafa push pull olmayacak şekilde 240mm sıvı soğutma takmak mantıklı olur mu? Elimde ID coolıng 240 mm sıvı soğutma var bunu yapınca kasanın içi hafif daralıyor. Hava soğutmaya da geçebilirim ama ne alabilirim bilmiyorum.

Sıvı soğutmayı iptal edersem 2000-2200 TL bütçem var.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese selam,
R5 5600'ün stok soğutucusunu çıkartıp yeni soğutma takarak 95 derecelerden kurtarmak istiyorum. Sistemin soğutmasını ilgilendiren parçaları şöyle;
darkFlash A290*
R5 5600.
RTX 3070 ( 232 mm uzunluk )
Phanteks extension cable kit.

darkFlash A290 : Kasada 5 fan yuvası var. 5'inde de ID-Cooling TF-1025 Black Pro takılı.

Bu kasada belirtilmemesine rağmen ön tarafa push pull olmayacak şekilde 240mm sıvı soğutma takmak mantıklı olur mu? Elimde ID coolıng 240 mm sıvı soğutma var bunu yapınca kasanın içi hafif daralıyor. Hava soğutmaya da geçebilirim ama ne alabilirim bilmiyorum.

Sıvı soğutmayı iptal edersem 2000-2200 TL bütçem var.

Şimdiden teşekkürler.
Sıvı soğutma varsa onu kullanın, ayriyeten termal macun yenilemenizde tavsiyemdir.

Üst taraf için 240mm yer gözüküyor, fanları çıkarıp oraya taksanız daha iyi olmaz mı?

Sıvı soğutma varsa onu kullanın, ayriyeten termal macun yenilemenizde tavsiyemdir.

Üst taraf için 240mm yer gözüküyor, fanları çıkarıp oraya taksanız daha iyi olmaz mı?
Egzoz fanı en aşağıya ayarlasamda olmuyor yukarı vida yuvaları sabit yapmışlar.
Termal macun değilde direkt sıvı metal olarak değiştiricem. İşlemcinin soğutucu bloğunun çevresine de oje türevi sürüp yalıtkanlaştıracağım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı