R5 5600 sisteme yükseltme önerisi

emreergn34

Centipat
Daha fazla  
Merhaba sistemim aşağıdaki gibidir.
Anakart: ASUS A520M-K
İşlemci: Ryzen R5 5600 - stok fan.
RAM: 2x8 DDR4.
Ekran kartı: Radeon RX 6700 XT.
PSU ve kasa: Power Boost 650W 80 Bronze PSU ve Power Boost kasa.
Monitör: MSI MAG256F.

Anakart ve işlemciyi yeni güncelledim. Ondan önce i3 10105F kullanıyordum ve ekran kartına darboğaz yapıyordu. Aklımdaki plan öncelikle güç kaynağını ve kasayı değiştirmek çünkü kasada hava akışı berbat. Cam açık kullanıyorum o yüzden. Sonrasında ekran kartını RX8000 serisi çıkış yaparsa 8800'e güncellemeyi düşünüyorum.
En son anakart işlemci ve RAM'i AM5'e güncelleme planım var. Siz ne gibi tavsiyelerde bulunabilirsiniz. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kasa ve güç kaynağını güncellemeniz ilk yapmanız gereken şey. Yani sorun yaşamayabilirsiniz ama sağlıklı olmayan bileşenler mevcut sizde. Ömürlük olsun. Güzel bir kasa ve 750W üzeri kaliteli güç kaynağı tercih edin.

İkinci olarak; eğer yakın zamanda AM5 sisteme geçmeyecekseniz ramleri 2x16 yapabilirsiniz.

Sizi zaten götürür bu sistem 6700XT hala güçlü bir kart 1080p de fazlasıyla yetiyor. Upgrade yapacaksanız kasa ve psu yu değiştirmek lazım ve mümkünse ramleri 32 gb yapmak lazım. Artık 16 gb idealden çıkıp min seviyesine geldi.

Sizi zaten götürür bu sistem 6700XT hala güçlü bir kart 1080p de fazlasıyla yetiyor. Upgrade yapacaksanız kasa ve PSU'yu değiştirmek lazım ve mümkünse RAM'leri 32 GB yapmak lazım. Artık 16 GB idealden çıkıpmin seviyesine geldi.

Yakın zamanda 2K monitöre geçmek istiyorum. 7800 7900 bandı ekran kartına geçsem işlemci darboğaz yapar mı?

Yakın zamanda 2K monitöre geçmek istiyorum. 7800 7900 bandı ekran kartına geçsem işlemci darboğaz yapar mı?
7800XT 2k da anca destekleyeceği ekran kartı olur (çok az bir miktar darboğaz olabilir ama kayda değer olmaz o 2K da) onun üstünde sıkıntı olur. 6800XT-7800XT max sınır olmalı 5600 için darboğazda.

En kötü 5700x3d alırsın çok pahalı da değil bios güncellemesi ile daha üst kart da takarsın.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı