R5 5600 statik OC değerleri

Görememişsiniz işte. 4.7 GHz ile bile sizin 4.75'lik frekansınızda aldığınız puandan çok az da olsa daha fazla almışım. Ne demek istediğinizi anlamadım.

Arka planda çalışan programlarda bunu etkiliyor sistemim dolu olduğu için normaldir bizzat deneyimledim bunu.
 
ashbjıHBUBI.PNG
 
Her işlemci, her anakart, her RAM farklıdır. Diğerlerine göre iyi gelen değer sana kötü gelebilir. Programların stabil çalışması da cabası. Mesela benim değerlerim, saçma ve olmaması gereken frekanslarda.
 

Dosya Ekleri

  • downloadfile.jpg
    downloadfile.jpg
    169,6 KB · Görüntüleme: 39
Görememişsiniz işte. 4.7 GHz ile bile sizin 4.75'lik frekansınızda aldığınız puandan çok az da olsa daha fazla almışım. Ne demek istediğinizi anlamadım.

Sizin de ne demek istediğinizi anlamadım. B450M Dragon BIOS'unda voltaj ayarı kısmında voltajı elle girerek arttıramıyorsunuz. Offset moda getirip 1.1V base voltajın üzerine ek voltaj koyarak manuel voltaj vermiş oluyorsunuz. Bilmiyorsanız gidip araştırabilirsiniz.

Her iki puan farkınıza bakıyorum aradaki fark 50 bile değil, o program sana sonucu kimi zaman -+500 puan fark ile bile verir, bir de”4.75 ile sizin puanınızın daha fazlasını 4.7 ile alıyorum”demeniz tam komedi, sizin bu yaptığınız OC işlemi çok temel bir şey o puan farkı için işlemciye voltaj vermek bile gereksiz:), anakartınız manuel voltaja izin vermeyebilir B450 chipset ile overclock yapmak bazı kartlarda zor
 
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı