R5 5600 test sonuçları nasıl?

Makaleler
1
BIOS'tan All Core -30 +200MHz hız ayarladım.
15 dakika boyunca stres testinde hata vermedi. Maksimum 76 dereceyi gördü 75W çalıştı. Stok soğutucu ile.

occt.png

Cinebench R23 sonuçları ise bu şekilde.

cine.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorduğunla alakasız ama işlemci stok soğutucu ile nasıl Max 76 görüyor? Kullandığın termal macunu yazar mısın bende ısınma sorunu var anlamadığım bir şekilde. Hava sirkulasyonu falan sorunsuz, macun MX4, fakat yine de 85 - 90 derecelere ulaşıyor. En son çareyi undervolt yapmakta buldum şu an 70'lerde takılıyor ama performans kaybı da var. Var mı bir önerin?

Sorduğunla alakasız ama işlemci stok soğutucu ile nasıl Max 76 görüyor? Kullandığın termal macunu yazar mısın bende ısınma sorunu var anlamadığım bir şekilde. Hava sirkulasyonu falan sorunsuz, macun MX4, fakat yine de 85 - 90 derecelere ulaşıyor. En son çareyi undervolt yapmakta buldum şu an 70'lerde takılıyor ama performans kaybı da var. Var mı bir önerin?

Bende de 5600 varken stok soğutucu ile 75 maksimum alıyordum. Acaba kasa hava almayan bir yerdemi veya çok mu tozlandı?

Zalman stc7 olması lazım.

Şu anlık bir sıkıntı yok bakalım. Valorant denedim 450FPS veriyor. Diğer oyunları da test edeceğim.

Sistemi zorlayacak bir kaç farklı denedim ve hiç birinde sorun çıkmadı ama oyunlarda işlemci hızı 4475-4650mhz arasında sürekli değişiyor. Bu bir sorun mu yoksa normal bir şey mi?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı