R5 5600 test sonuçları nasıl?

Blackbeard2314

Centipat
Daha fazla  
RAM
16gb 3200 mhz
1755369652246.png

İşlemcimi Cinebench R23 testine soktum. Tek çekirdek performansı oldukça iyi, yaklaşık 1453 puan aldı. Ancak çoklu çekirdek performansında bir miktar eksiklik var gibi görünüyor; skor 9583 civarında çıktı. İnternette araştırdığım kadarıyla Ryzen 5 5600 için çoklu çekirdek skoru 10.000 – 11.000 civarında olmalıymış. Sizce sorun nedir? Tek çekirdek normal iken çoklu çekirdekte bu fark normal mi, yoksa açmam gereken bir ayar veya yapmam gereken bir şey var mı?

İnternette okuduğuma göre Ryzen 5 5600 işlemcisinin TDP değeri, yani çekmesi gereken güç, stok halinde 65W olarak belirtilmiş. Fakat benim yaptığım Cinebench R23 testinde işlemci %100 yükte olmasına rağmen 54W güç çekiyor ve skor yaklaşık 9583 çıkıyor. ChatGPT’ye sorduğumda, anakartın eski olduğu için işlemciyi sınırlamış olabileceğini, Ancak benim bildiğim kadarıyla bu işlemcinin stok güç tüketimi zaten 65W olmalı. Yani ben işlemciden 65W tüketmesini beklerim, değil mi? Acaba işlemcimde bir problem olabilir mi? TDP veya güç limitlerini ayrıca ayarlamam mı gerekiyor? Bir dönem kötü bir PSU kullanıyordum ve bu yüzden sistem sık sık mavi ekran veriyordu. Daha sonra yüksek kaliteli bir PSU aldım. Acaba bu yaşadığım güç sınırlaması, eski PSU’dan kaynaklı kalıcı bir sorun olabilir mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı