Çözüldü R5 5600 Undervolt Etkisi Yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
20
Yer
Nordschleife
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
AMD Ryzen 5 5600 işlemcim Gigabyte A520M K V2 üzerine takılı. BIOS üzerinden 100 mV kadar undervolt yaptım ancak hiçbir şekilde bilgisayara yansımadı. UV varken ve yokken 78 Watt güç çekiyor, sistem içinde görülen gerilimde bir fark yok. Hem Linux'da (s-tui) hem de Winzort 10 22H2'de (OCCT) denedim ancak aynı sonuca ulaşıyorum. Ayarları kaydettiğime de eminim, 150 mV düşürüp bilgisayar çöktüğünden ayarların uygulandığına da emin oldum ancak gerçekten bir Watt düşüş gözlemleyemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Frekans veya benchmark skorları da aynı mı oluyor?

Anakart değil işlemciyi ilgilendiren bir konu, yaparsın. En iyi çekirdekleri Ryzen master'dan bulup en az voltaj düşürmeyi onlara uygulayıp diğer çekirdeklere -10 fazla vereceksin.

Ben en iyi 2 çekirdekte -20 kalan 4 çekirdekte ise -30 uv uyguladım. Tabi sende stabil olmayabilir bu yine de denemekten zarar gelmez.

Son düzenleme:
Hocam winzort 10 22H2 diye bir işletim sistemi yok. (!) Ryzen Master indirip oradan voltaj düşürmeyi dene. Voltaja bak bir de, güç tüketimine değil. BIOS güncel olsun. Curve Optimizer daha iyi oluyor evet.
İlla Winzort olmak zorunda mı? Anakart BIOS'undan uygulayamaz mıyım? Var olan en son sürüme yeni güncelledim anakartı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…