Çözüldü R5 5600 Undervolt Etkisi Yok

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
BIOS'dan da yapılıyor zaten oradan yap yazılımla yapma.
BIOS'u kurcalayacağım da neye bakmam lazım? MSI Afterburner'daki gibi işsizlerin her frekans için ayrı ayrı gerilim denemesi gibi saatlerce değer denemem gerekecek mi?

Akşam derlerim. Işimi görürse kullanırım.

Gram oynamıyor. Gram oynamıyor 78 Watt'ın altında düşmüyor.

Işlemci akım ve güç sınırına takılıyormuş. PBO ile bu limitleri açınca işlemci 100 W'ın üzerinde çekiyor. Curve Optimiser ile -24 bütün çekirdeklere çekip(daha altında çöküyor bilgisayar) 80 Watt civarına düştü. Her halükarda 76W(PBO açılmadan önceki sınır) sınırının üstünde olduğu için etkisi belli olmuyordu. Bu arada A520 çipsetli Gigabyte anakart yerine B550 olan MSI anakarta geçtim, ondan işlemleri yaptım. A520'de PBO var ama Curve Optimizer yoktu.

Çözüm: PBO öncesindeki limitler işlemcinin potansiyelinin çok altında olduğu için yapılan undervolt belli olmuyordu. Curve Optimizer olan ve PBO'sunda güç limiti kaldırılabilen B550 çipsetli bir anakarta geçip güç limitini kaldırınca işe yaradığını gördüm. Yeni anakart ile sorun çözüldü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…