R5 5600 undervolt nasıl yapılır?

Şimdi bizim yaptığımız ayarda işlemcinizi 3.35GHz'e düşürdük, işlemci voltajını da kıstık, bu şekilde boşta 50 derece olması lazım, sizin soğutucunuda da sorun var, tam performansını göstermiyor.

BIOS'a girip görseldeki yeri disable yapın, Core performans Boost kısmınıda disable yapın.

Sonra soğutucuyu kontrol etmeniz lazım ya montajında sorun var ya da macununda.

Dosya Ekleri

• IMG_20240603_181633.jpg
    368,1 KB · Görüntüleme: 28
işlemci fanını tam oturtmuşmuyum diye kontrol ettim tamamen tam oturmuş şekilde bilgisayarı tekrar açtım ve 100 dereceye çıktı ne yapmam lazım yardımcı olun

O soğutucu işlemciye tam basmıyor, elinizde termal macun var mı?

Ben gercekten beynimden suphe ediyorum tam oturtmamisim en basta sonra oturttum açtım daha demin yazdim ya yaziyi orada da CPU'nun pinini takmayi unutmusum kafam cok doldu diye simdi taktim normal derecelere indi tekrardan ilgilendiginiz icin gercekten cok teşekkürler hakkinizi helal edin ugrastirdim.

Rica ederim, Şimdi BIOS ayarları ne durumda düzeltelim onları.

Kapattım PBO ve şu limiti kaldıran ayarı ikisini de UV yapabiliriz tekrar zahmet olmazsa tabii ya da boş zamanınızdada yazabilirsiniz beklerim.

Şimdi PBO kapalı kalsın, Core performans Boost'u Auto yapın, sıcaklıkları söyleyin.

Tabii uyguluyorum bir dakika

Şimdi PBO kapalı kalsın, Core performans Boost'u Auto yapın, sıcaklıkları söyleyin.

Sıcaklık değeri gerçekten kafamı karıştırıyor 70 olup bir anda 85'lere fırlıyor şu an 75 85 arası bir sıcaklık Core Performance Boost'u açtım PBO kapalı.

Core Performance Boost da kapalıyken 59 60 65 gibi sıcaklıklar arasındaydı

Tamamdır ilginiz için teşekkür ederim iyi günler sağ olun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…