R5 5600 undervolt nasıl yapılır?

Arkada ki her şey kapalı tek forum açık hala 80 altına düşmüyor boşta anormallik var ben en baştan beri şüpheliyim acaba anakartım sıcaklıgımı yanlış mı gösteriyor diye çünkü alakasız sıcaklıkları gösteriyor aldıgımdan beri imkanı var mıdır bunun bayağıdır PC açık boşta çalışıyor ama ısı sabit 80 79 85 falan değişiyor.

Şimdi bizim yaptığımız ayarda işlemcinizi 3.35GHz'e düşürdük, işlemci voltajını da kıstık, bu şekilde boşta 50 derece olması lazım, sizin soğutucunuda da sorun var, tam performansını göstermiyor.

BIOS'a girip görseldeki yeri disable yapın, Core performans Boost kısmınıda disable yapın.

Sonra soğutucuyu kontrol etmeniz lazım ya montajında sorun var ya da macununda.

Dosya Ekleri

• IMG_20240603_181633.jpg
    IMG_20240603_181633.jpg
    368,1 KB · Görüntüleme: 28
Şimdi bizim yaptığımız ayarda işlemcinizi 3.35GHz'e düşürdük, işlemci voltajını da kıstık, bu şekilde boşta 50 derece olması lazım, sizin soğutucunuda da sorun var, tam performansını göstermiyor.

BIOS'a girip görseldeki yeri disable yapın, Core performans Boost kısmınıda disable yapın.

Sonra soğutucuyu kontrol etmeniz lazım ya montajında sorun var ya da macununda.
işlemci fanını tam oturtmuşmuyum diye kontrol ettim tamamen tam oturmuş şekilde bilgisayarı tekrar açtım ve 100 dereceye çıktı ne yapmam lazım yardımcı olun

O soğutucu işlemciye tam basmıyor, elinizde termal macun var mı?

Ben gercekten beynimden suphe ediyorum tam oturtmamisim en basta sonra oturttum açtım daha demin yazdim ya yaziyi orada da CPU'nun pinini takmayi unutmusum kafam cok doldu diye simdi taktim normal derecelere indi tekrardan ilgilendiginiz icin gercekten cok teşekkürler hakkinizi helal edin ugrastirdim.

Şimdi PBO kapalı kalsın, Core performans Boost'u Auto yapın, sıcaklıkları söyleyin.

Tabii uyguluyorum bir dakika

Şimdi PBO kapalı kalsın, Core performans Boost'u Auto yapın, sıcaklıkları söyleyin.

Sıcaklık değeri gerçekten kafamı karıştırıyor 70 olup bir anda 85'lere fırlıyor şu an 75 85 arası bir sıcaklık Core Performance Boost'u açtım PBO kapalı.

Core Performance Boost da kapalıyken 59 60 65 gibi sıcaklıklar arasındaydı

Şimdi bu 5600 stok soğutucuyla kullanmaya pek elverişli değil, size statik OC yaptırıp ısıyı düşürmek istedim, anakart voltaj ve frekans ayarı yaptırmıyor.

Siz CPB kapalı tutup kule tipi bir soğutma alırsanız, CPB ve PBO'yı açıp yüksek performans alırsınız.

Tamamdır ilginiz için teşekkür ederim iyi günler sağ olun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı