R5 5600 undervoltaj nasıl yapılır?

İşlemcinin belli bir sıcaklığa gelip kendini sınırlaması. Cinebench R23 de multicore testi yapabilir misiniz acaba? Puanı yazın sonra. Undervoltu öylesine yapmak performans kaybına yol açacaktır.

İşlemcinin belli bir sıcaklığa gelip kendini sınırlaması. Cinebench R23 de multicore testi yapabilir misiniz acaba? Puanı yazın sonra. Undervoltu öylesine yapmak performans kaybına yol açacaktır.

Hocam görmedim mesajınızı undervoltaj yaptım düzeldi değerler Max 81 derece oluyor düzeldi hocam yine de sağ olun.

Bende 5600X var. Stok fanla oyunlarda rahat 90 ve üstünü görüyordum. 95 zaten 5600X için, 90 5600 için sınır. Bu sıcaklığa gelince işlemci sıcaklığı düşürmek için frekans hızını düşürüyor. Örneğin 5600X 4.6 Ghz görüyorsa 90 üstüne çıkınca 3.7 Ghz'ye düşürüyor. Curve Optimiser ile undervolt yapınca 10 derece daha soğudu (Curve Optimiser ile yaparsanız BIOS'tan ayarlamaya göre sıcaklık daha az düşer ama performans kaybı da minimum olur. Ayrıca çok uğraştırmaz.) ama yine de işlemcinin 70 derece özellikle 80 üstünde uzun vadede kullanımı işlemci için iyi değil. Ömrünü kısaltır. En iyi sıcaklık 60 ile 70 arası, tam yükte 75 üstüne çok çıkmaması. Size tavsiyem bir an önce kule tipi ya da 240mm'lik sıvı soğutma almanız yönünde. Stok fan cidden çok yetersiz. Doğru düzgün soğutma alana kadar idareten kullanmalık bir soğutucu o.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…