R5 5600 ve B450M sistemde hız aşırtma ne kadar yapılabilir?

yusuf düz

Hectopat
Daha fazla  
Selamı aleyküm arkadaşlar, bu sistemde islemciyi BIOS ayarlarından en fazla kac GHz hıza kadar asirtabilirim? Teşekkürler.
  • Anakart: B450M.
  • Islemci: Ryzen 5 5600.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece hızını arttırmayın. Voltajını da attırmanız gerekir. Fakat bunu orantılı yapmalısınız. Bilmiyorsanız bulaşmayın. Kendiniz denemenizi önermiyorum. Overclock konusunda daha bilgili olan hocalarım yardımcı olacaklardır. Onların verdiği ayarları yapabilirsiniz.

Sadece hızını arttırmayın. Voltajını da attırmanız gerekir. Fakat bunu orantılı yapmalısınız. Bilmiyorsanız bulaşmayın. Kendiniz denemenizi önermiyorum. Overclock konusunda daha bilgili olan hocalarım yardımcı olacaklardır. Onların verdiği ayarları yapabilirsiniz.

Şu anda 1.35000 4.4 Hz.

Bu işler deneme yanılma şeklinde olur. Siyah ekran verdiği zaman BIOS pili çıkarılır ve tekrar takılır bu şekilde BIOS sıfırlanır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu konuyu araştırabilirsiniz.

Bu işler deneme yanılma şeklinde olur. Siyah ekran verdiği zaman BIOS pili çıkarılır ve tekrar takılır bu şekilde BIOS sıfırlanır.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu konuyu araştırabilirsiniz.

Hocam 4.9 Hz'ye kadar çıkarttım bir siyah ekran söz konusu olmadı merak ettiğim performansı veriyormu, vermiyor mu?

Tam olarak CPU-Z kısmında istediğiniz bölüm neresidir fotoğrafını çekip atayım.
1678642893718.png

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı