R5 5600 ve RTX 3060 Ti sistemde darboğaz

Sametkılıc28

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar geçen haftalarda r5 2600 işlemcim vardı, ikinci el aldığım 3060ti için %100 kullanmıyor diye konu açmıştım ve darboğaz olduğunu söylemiştiniz.
Ben ekran kartıma göre bir sistem dizdim aşağıya da yazıcam , şimdi yine ryzen 5 2600 varken olduğu gibi ekran kartı kullanımım %25-%35 civarı seyrediyor , ayarları fulleyince 5-10 fps belki daha az vermesine karşın %40-50 civarı kulanıyor.

Şimdi sorum size bu işlemcim ile birlikte yine ekran kartım darboğaza mı düşüyor ? Neden %100 kullanımı yakayalamıyorum bir sorun mu var ?

Sistem özelliklerim :
Ryzen 5 5600
Palit 3060ti
2x16 3600 mhz ram
asus prime b450m-k 2
nzxt c650 80+ gold güç kaynağı

Furmark testinde sıcaklık için ekran kartım 75 i geçmedi , prime95 te ise işlemcim 65 i geçmedi , mesh panel kasa aldım hava akışını iyi sağladığımı düşünüyorum.

Oynadığım oyun Rust. New World de %60 seviyesini geçtiği oldu. CPU hep %25-30 seviyelerinde.

Eklerin birinde ayarlar full diğerinde düşük.

Dosya Ekleri

• gpu kullanım.png
    gpu kullanım.png
    60,4 KB · Görüntüleme: 80
  • ayarlar fullll.png
    ayarlar fullll.png
    50,5 KB · Görüntüleme: 78
Darboğaz sadece GPU kullanımına göre değerlendirilemez. Darboğaz dememiz için CPU kullanımı da %70 üstünde olmalıdır.

3060 Ti güçlü bir kart, oyuna gücü yetiyorsa kendini %100 çalıştırmasına gerek yok.

Evet zaten GPU sürekli olarak %99 kullanım sergilemek zorunda değil. Oyundan oyuna ve çözünürlükten çözünürlüğe göre GPU kullanımı farklılık gösterir. AAA olmayan oyunlarda GPU genel olarak düşük seyreder.

Hangi oyun bu farklı oyunlarda da dene Valorant falansa normal.

Arkadaşlar geçen haftalarda R5 2600 işlemcim vardı, ikinci el aldığım 3060 Ti için %100 kullanmıyor diye konu açmıştım ve darboğaz olduğunu söylemiştiniz.
Ben ekran kartıma göre bir sistem dizdim aşağıya da yazacağım, şimdi yine Ryzen 5 2600 varken olduğu gibi ekran kartı kullanımım %25-%35 civarı seyrediyor, ayarları fulleyince 5-10 FPS belki daha az vermesine karşın %40-50 civarı kulanıyor.

Şimdi sorum size bu işlemcim ile birlikte yine ekran kartım darboğaza mı düşüyor? Neden %100 kullanımı yakayalamıyorum bir sorun mu var?

Sistem özelliklerim:
Ryzen 5 5600.
Palit 3060 Ti.
2x16 3600 MHz RAM.
ASUS Prime B450M-K 2
NZXT C650 80+ Gold güç kaynağı.

FurMark testinde sıcaklık için ekran kartım 75'i geçmedi, Prime95'te ise işlemcim 65'i geçmedi, mesh panel kasa aldım hava akışını iyi sağladığımı düşünüyorum.

Oynadığım oyun Rust. New World de %60 seviyesini geçtiği oldu. CPU hep %25-30 seviyelerinde.

Eklerin birinde ayarlar Full diğerinde düşük.

Oyun Ultra ayarlarda mı? Büyük ihtimal Low fakat o ekran kartının daha fazla FPS alması gerekiyor ayarları nedir oyunun.

Hangi oyun bu? Bu ikili darboğaz oluşturmaz. Hangi çözünürlükte oynuyorsun?
Hangi oyun bu farklı oyunlarda da dene Valorant falansa normal.

Oyun Ultra ayarlarda mı? Büyük ihtimal Low fakat o ekran kartının daha fazla FPS alması gerekiyor ayarları nedir oyunun.
Oyun ayarları GPU kullanımı düşük olan resimde low diğerinde yüksekte. Oynadığım oyunun adı Rust, sistemi de zorlayan bir oyundur genel olarak. 1080p de oynuyorum monitörüm onu destekliyor. CPU kullanımı%70 in üzerine çıkmadı hiç.

Darboğaz sadece GPU kullanımına göre değerlendirilemez. Darboğaz dememiz için CPU kullanımı da %70 üstünde olmalıdır.

3060 Ti güçlü bir kart, oyuna gücü yetiyorsa kendini %100 çalıştırmasına gerek yok.

Oyun ayarları GPU kullanımı düşük olan resimde low diğerinde yüksekte. Oynadığım oyunun adı Rust, sistemi de zorlayan bir oyundur genel olarak. 1080p de oynuyorum monitörüm onu destekliyor. CPU kullanımı%70 in üzerine çıkmadı hiç.
Rust ise normal. Zaten online oyunlarda ekran kartı kullanımını yüksek göremezsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı