R5 5600 ve RTX 4070 için UPS önerisi

Sisteme yuk bindirdiginizde sadece sistemdeki donanimlara art arda karmasik gorevler vererek onlari mesgul edersiniz. Donanimda fiziksel bir sorun olsa sisteme yuk bindirdiginizde bu fiziksel sorun yuzunden donanim beklendigi gibi bir performans gosteremezdi. Bu da sorunun donanimsal degil yazilimsal oldugunu kanitliyor iste. CS harici bir oyunu oynadiginizda bu oyunlar bozulmus yazilimlarin uzerinde calisiyor belli ki. Yarim yamalak bu bozulmus yazilimlarda sistemin cokmesine sebep oluyor. Belli ki CS bu bozuk yazilimlari kullanmiyor.

Hocam 130K Yen biraz fazlaymış sanki. Burada bilinen markaların Online UPS'leri en ucuz 1000VA 7000 TL yakın fiyatlar. Japonyada sistem zarar görse birebir karşılarlar ve kesinti yaşamamışssınız. Çok da lazım değil sizin için ama ortadoğuda ne yazık ki gerekiyor.

BIOS' a girip RAM boost yani X.M.P ayarı açıksa normala getirip o söylediğiniz oyunlarda bir deneyin derim. Eski sistemimde buna benzer bir sorun yaşıyordum ve işlemcinin RAM'in yüksek performansını karşılamadığını görmüştüm. Format da denenebilir.

Anlamadığım olay sistem test edilmiş ve sorun çıkmamış. Siz oyuna girince komple elektrik mi gidiyor yoksa sistem mi kapanıyor. Sistem kapanıyorsa evde yüksek enerji tüketen cihazlar çalışıyorsa bundan dolayı genel hattınıza yetersizlik vardır.

Tam anlatamadıysam şöyle bir örnek vereyim. İzmirde bir eve çıkmıştım ve evde buzdolabı açıkken fırını açınca elektrik gidiyordu. Elektrikçi çağırdığımda binanın ana sigortasından daireye giden sigortanın bir şeylerini değiştirdi ve daire içindeki sigortanın kutusunu değiştirdi. Sorun çözüldü. Buna benzer bir durumsa elektrikçi çağırıp baktırmanız.

Son düzenleme:
Elektrikçi çağırıcam birde o baksın sistemi garantiye gönderdim bugün ram ve güç adaptöründe sorun olabilir dedi bakalım ne çıkıcak

• FSP vPro 850VA line-ınteractive UPS (temel koruma, sınırda yeterlilik)
  • Tunçmatik Lite II 850VA line-ınteractive UPS (temel koruma, sınırlı güç)
  • S-Link Force U8 800VA line-ınteractive UPS (temel düzey koruma)
  • FSP F/P1500 1500VA line-ınteractive UPS (güçlü seçenek, bütçeyi aşabilir)
  • Tunçmatik newtech Pro3 One 1000VA Online UPS (daha güçlü, bütçeyi aşabilir)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…