Ben de biraz daha detayli baktim simdi. Elektrik kesilince normal bir UPS 30-40 milisaniye sonra devreye giriyormus. Yani 30-40 milisaniye boyunca bilgisayara elektrik gitmiyor ve bu da bilgisayarin yine zarar gormesine sebep oluyor. 0 milisaniye ile aninda devreye gireni sizin de dediginiz gibi Online UPS imis. Yarim saattir bakiyorum ve en ucuz Online UPS bile en az 130k Japon Yeni ediyor. Benim RTX 4060 sistem tas catlasa 125k falan eder
. Zaten bilgisayarimda ozel bilgileri falan barindirdigim yok, sadece oyun ve hobi olarak programlama icin kullaniyorum. Aman bozulursa bozulsun, donanimlari sifirdan degistirmek icin bir bahanem olur en azinda yahu. Hani nereden baksam kaliteli bir UPS benim kendi bilgisayarimdan daha pahali oldugu icin burada enayi olan ben oluyorum
. O yuzden sahsen ben UPS almaktan vazgectim. Ustelik Online UPS once bataryasina doldurup oradan elektrigi verdigi icin teknik olarak batarya da oldukca yipraniyor ve kaliteli modellerde bile yine aynen dediginiz gibi 2-3 yil icinde sisme falan oluyor. Her turlu zarara girmis oluyorum. Zaten Japonya'da 5 yildir yasiyorum bir kere dahi elektrik kesilmesine denk gelmedim sahsen. Ustune oturdugum apartman belediyenin. Yani belediye yapmis apartmani daha sonra halk gelip kiraliyor. Boyle yerlerde elektrik kesintisi falan cok nadir oluyor dogal olarak. Olur da bir gun 300-400k bir butce ile "nukleer denizalti" toplarsam iste o zaman gider UPS alirim artik.