R5 5600 ve RTX 4070 için UPS önerisi

• Konuyu başlatan homie
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 13
  • Görüntüleme 593
Yazılım kaynaklı bir sorun olsaydı sistemi test ettiklerinde çıkmaz mıydı sorun sisteme yük bindiriyoruz sorunsuz çalılıyor korkum zarar geldiyse elektrik kesintileri yüzünden acaba hangi parçalara gelmiştir onu merak ediyorum cs oynarken sorun olmuyor ama pumg oynarken kapanıyor anlamadım
Sisteme yuk bindirdiginizde sadece sistemdeki donanimlara art arda karmasik gorevler vererek onlari mesgul edersiniz. Donanimda fiziksel bir sorun olsa sisteme yuk bindirdiginizde bu fiziksel sorun yuzunden donanim beklendigi gibi bir performans gosteremezdi. Bu da sorunun donanimsal degil yazilimsal oldugunu kanitliyor iste. CS harici bir oyunu oynadiginizda bu oyunlar bozulmus yazilimlarin uzerinde calisiyor belli ki. Yarim yamalak bu bozulmus yazilimlarda sistemin cokmesine sebep oluyor. Belli ki CS bu bozuk yazilimlari kullanmiyor.

Ben de biraz daha detayli baktim simdi. Elektrik kesilince normal bir UPS 30-40 milisaniye sonra devreye giriyormus. Yani 30-40 milisaniye boyunca bilgisayara elektrik gitmiyor ve bu da bilgisayarin yine zarar gormesine sebep oluyor. 0 milisaniye ile aninda devreye gireni sizin de dediginiz gibi Online UPS imis. Yarim saattir bakiyorum ve en ucuz Online UPS bile en az 130k Japon Yeni ediyor. Benim RTX 4060 sistem tas catlasa 125k falan eder :D . Zaten bilgisayarimda ozel bilgileri falan barindirdigim yok, sadece oyun ve hobi olarak programlama icin kullaniyorum. Aman bozulursa bozulsun, donanimlari sifirdan degistirmek icin bir bahanem olur en azinda yahu. Hani nereden baksam kaliteli bir UPS benim kendi bilgisayarimdan daha pahali oldugu icin burada enayi olan ben oluyorum :D . O yuzden sahsen ben UPS almaktan vazgectim. Ustelik Online UPS once bataryasina doldurup oradan elektrigi verdigi icin teknik olarak batarya da oldukca yipraniyor ve kaliteli modellerde bile yine aynen dediginiz gibi 2-3 yil icinde sisme falan oluyor. Her turlu zarara girmis oluyorum. Zaten Japonya'da 5 yildir yasiyorum bir kere dahi elektrik kesilmesine denk gelmedim sahsen. Ustune oturdugum apartman belediyenin. Yani belediye yapmis apartmani daha sonra halk gelip kiraliyor. Boyle yerlerde elektrik kesintisi falan cok nadir oluyor dogal olarak. Olur da bir gun 300-400k bir butce ile "nukleer denizalti" toplarsam iste o zaman gider UPS alirim artik.
Hocam 130K Yen biraz fazlaymış sanki. Burada bilinen markaların Online UPS'leri en ucuz 1000VA 7000 TL yakın fiyatlar. Japonyada sistem zarar görse birebir karşılarlar ve kesinti yaşamamışssınız. Çok da lazım değil sizin için ama ortadoğuda ne yazık ki gerekiyor.

Yazılım kaynaklı bir sorun olsaydı sistemi test ettiklerinde çıkmaz mıydı sorun sisteme yük bindiriyoruz sorunsuz çalılıyor korkum zarar geldiyse elektrik kesintileri yüzünden acaba hangi parçalara gelmiştir onu merak ediyorum cs oynarken sorun olmuyor ama pumg oynarken kapanıyor anlamadım
BIOS' a girip RAM boost yani X.M.P ayarı açıksa normala getirip o söylediğiniz oyunlarda bir deneyin derim. Eski sistemimde buna benzer bir sorun yaşıyordum ve işlemcinin RAM'in yüksek performansını karşılamadığını görmüştüm. Format da denenebilir.

Anlamadığım olay sistem test edilmiş ve sorun çıkmamış. Siz oyuna girince komple elektrik mi gidiyor yoksa sistem mi kapanıyor. Sistem kapanıyorsa evde yüksek enerji tüketen cihazlar çalışıyorsa bundan dolayı genel hattınıza yetersizlik vardır.

Tam anlatamadıysam şöyle bir örnek vereyim. İzmirde bir eve çıkmıştım ve evde buzdolabı açıkken fırını açınca elektrik gidiyordu. Elektrikçi çağırdığımda binanın ana sigortasından daireye giden sigortanın bir şeylerini değiştirdi ve daire içindeki sigortanın kutusunu değiştirdi. Sorun çözüldü. Buna benzer bir durumsa elektrikçi çağırıp baktırmanız.

Son düzenleme:
Hocam 130K Yen biraz fazlaymış sanki. Burada bilinen markaların Online UPS'leri en ucuz 1000VA 7000 TL yakın fiyatlar. Japonyada sistem zarar görse birebir karşılarlar ve kesinti yaşamamışssınız. Çok da lazım değil sizin için ama ortadoğuda ne yazık ki gerekiyor.

BIOS' a girip RAM boost yani X.M.P ayarı açıksa normala getirip o söylediğiniz oyunlarda bir deneyin derim. Eski sistemimde buna benzer bir sorun yaşıyordum ve işlemcinin RAM'in yüksek performansını karşılamadığını görmüştüm. Format da denenebilir.

Anlamadığım olay sistem test edilmiş ve sorun çıkmamış. Siz oyuna girince komple elektrik mi gidiyor yoksa sistem mi kapanıyor. Sistem kapanıyorsa evde yüksek enerji tüketen cihazlar çalışıyorsa bundan dolayı genel hattınıza yetersizlik vardır.

Tam anlatamadıysam şöyle bir örnek vereyim. İzmirde bir eve çıkmıştım ve evde buzdolabı açıkken fırını açınca elektrik gidiyordu. Elektrikçi çağırdığımda binanın ana sigortasından daireye giden sigortanın bir şeylerini değiştirdi ve daire içindeki sigortanın kutusunu değiştirdi. Sorun çözüldü. Buna benzer bir durumsa elektrikçi çağırıp baktırmanız.
Elektrikçi çağırıcam birde o baksın sistemi garantiye gönderdim bugün ram ve güç adaptöründe sorun olabilir dedi bakalım ne çıkıcak

• FSP vPro 850VA line-ınteractive UPS (temel koruma, sınırda yeterlilik)
  • Tunçmatik Lite II 850VA line-ınteractive UPS (temel koruma, sınırlı güç)
  • S-Link Force U8 800VA line-ınteractive UPS (temel düzey koruma)
  • FSP F/P1500 1500VA line-ınteractive UPS (güçlü seçenek, bütçeyi aşabilir)
  • Tunçmatik newtech Pro3 One 1000VA Online UPS (daha güçlü, bütçeyi aşabilir)

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı