R5 5600 ve RX 6600 sistem Chrome açıldığı an donuyor

wassuemir

Decapat
Daha fazla  
RAM
Corsair 32GB CL16 3200MHZ
SSD veya HDD modeli
Samsung Evo 980 Pro
Ekran kartı
RX 6600
Anakart
B450M S2H
İşlemci
R5 5600
Merhaba yaklaşık 2 haftadır bilgisayarım Google Chrome kullanırken donmaya başladı. Örneğin Chrome'u birkaç saatlik kullanımın ardından ne mouse ne klavye hareket ediyor. Donduğu zaman bilgisayarı (Power düğmesinden) kapatıp açmak zorunda kalıyorum, yoksa düzelmiyor. Olur da bir şekilde ALT + F4 spamlayarak Chrome'u kapatmayı başarabilirsem ve uygulamayı geri açarsam açtığım an yine donuyor, yani bilgisayara reset atmak zorunda kalıyorum her türlü. Bu sorunu sadece Chrome'u kullanırken yaşıyorum ancak bu sorun yaşanmaya başladığı anda dediğim gibi Chrome'u kapatmayı başarabilirsem bu sefer Discord'dayken vesaire de donuyor. Ancak başka bir uygulama ön planda iken bu sorun yaşanmıyor. Discord üzerinden arkadaşlarımla konuşurken vesaire onların seslerini alıyorum ama benimki gitmiyor. Donanımsal olarak bir sorun olduğunu zannetmiyorum, sistem bilgisi aşağıda;
- Ryzen 5 5600
- B450M S2H
- RX 6600
- Samsung EVO 980 Pro
- 32 GB Corsair Vengeance
- MPG A650BN PSU
- Windows 11 Pro

Denediklerim ve kontrol ettiklerim;
- Windows Update yaptım. Ekran kartı driver güncelledim. SSD sağlığı %100 ve yeni. RAM'leri değiştirdim. Windows 11 Pro N kullanıyordum, temiz bir format attım ve Windows 11 Pro kurdum. Sorun devam etmekte.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı