RX 6700 ve R5 5600 sistem donuyor

lawery

Decapat
RAM
G.Skill 16GB(2x8) RipjawsV Siyah 3200mhz CL16 DDR4 Ram
SSD veya HDD modeli
WD 480GB Green SN350 NVMe Okuma 2400MB-Yazma 1650M
Ekran kartı
Sapphire Radeon RX 6700 XT Pulse 12GB GDDR6 192 Bi
Anakart
Asus Prime B450M-K II 4400mhz(OC) M.2 AM4 mATX
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600 4.40 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm
Son 3 gündür bilgisayarım saniyelik donmalar yaşıyordu ve bugünden itibaren komple donup tepki vermemeye başladı. Bilgisayara format attım, kasamı temizledim fakat sorun hala devam ediyor. Bu benim başıma 6 ay önceden de geliyordu fakat o zamanlar sadece Lost Ark oynarken donuyordu. Şimdi ise bilgisayarı yeni açmama rağmen 2 3 dakika sonra internette gezinirken donuyor. Klavyem ve Mouse'da ışıklar yanmaya devam ediyor fakat bilgisayarımda tık yok. Parçalarımın testlerini ek olarak attım. Sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

Ek olarak BIOS'umu da güncelledim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    55,5 KB · Görüntüleme: 40
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    58,4 KB · Görüntüleme: 34
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    63,2 KB · Görüntüleme: 38
Son 3 gündür bilgisayarım saniyelik donmalar yaşıyordu ve bugünden itibaren komple donup tepki vermemeye başladı. Bilgisayara format attım, kasamı temizledim fakat sorun hala devam ediyor. Bu benim başıma 6 ay önceden de geliyordu fakat o zamanlar sadece Lost Ark oynarken donuyordu. Şimdi ise bilgisayarı yeni açmama rağmen 2 3 dakika sonra internette gezinirken donuyor. Klavyem ve Mouse'da ışıklar yanmaya devam ediyor fakat bilgisayarımda tık yok. Parçalarımın testlerini ek olarak attım. Sizce sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

Ek olarak BIOS'umu da güncelledim.

Aynısı bana da oluyor. Saniyelik takılmalar, sıcaklar problemim vs. yok. Konuyu takip ediyor olacağım. Hocam bende de RTX3050 var.

Son düzenleyen: Moderatör:

SSD, RAM veya PSU kaynaklıdır yüksek ihtimalle.

Hocam SSD sağlığına bakıyorum %98. RAM Memtest86 yapıyorum. RAM'lerde hiçbir problem yok. PSU kaynaklı olabilir mi acaba? Hocam bir yardım eder misiniz? Ya kafayı yiyecegim. PSU değiştirmem mi gerekli?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam SSD sağlığına bakıyorum %98. RAM Memtest86 yapıyorum. RAM'lerde hiçbir problem yok. PSU kaynaklı olabilir mi acaba? Hocam bir yardım eder misiniz? Ya kafayı yiyecegim. PSU değiştirmem mi gerekli?

Tamamdır en kısa sürede yaparım acaba bir soruda sorabilir miyim? Testi yaptıktan sonra bilgisayarıma bir şey olur mu? Ekran kartım yanmaz umarım, biraz acemiyim bu işlerde.

Hocam herhangi bir sonuç çıkmadı.

Dosya Ekleri

• Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    21,8 KB · Görüntüleme: 23

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı