R5 5600 ve RX 6800 XT sistem nasıldır?

Bütçe
23

Burakayan

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekran kartı rx 6800xt gigabayt gaming oc
Anakart b550m msi pro
Ram lexar thor 16x2 3200mhz cl16
Ssd 1tb 5000-4000
işlemci r5 5600
Psu Xpg pylon 750 watt +80
Kasa dark dimand pro mesh
Meslek
Öğrenci
Ryzen (5 5600 işlemci).
Anakart (B550M Pro MSI).
RAM (16x2 32 GB 3200MHz CL16).
Kasa (Dark dimand Pro 700 watt +80).
Ekran kartı (RX 6800XT 16 GB Gigabyte).
M.2 SSD (1TB Kingston 3000-2500 MB).

Ekran kartı 2. el 11k, kalan her şey sıfır.
4 ve 2K oynayacağım için darboğaz sorunu azalıyor.

Tavsiyem 2. el 3080 alın AMD ekran kartı belki tatmin edemeyebilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Özellikle Param Güvende seçtim eğer alırsanız 1 gün test edebiliyorsunuz

Tavsiyem 2. el 3080 alın AMD ekran kartı belki tatmin edemeyebilir.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Özellikle Param Güvende seçtim eğer alırsanız 1 gün test edebiliyorsunuz

Onuda düşündüm ama şöyle bir şey var 12 GB olana param yetmiyor yetse alacağım 10GB olana yetiyor oda VRAM'da sıkıntı 2K oynayacağım için 2K Ultra ışın izleme 2 kartdada açmam ve 3080'lerde mining yapılmış olma ihtimali yüksek artı olarak bazı videolarda RX 6800XT önde bazılarında 3080 önde bilemedim pek.

Onuda düşündüm ama şöyle bir şey var 12 GB olana param yetmiyor yetse alacağım 10GB olana yetiyor oda VRAM'da sıkıntı 2K oynayacağım için 2K Ultra ışın izleme 2 kartdada açmam ve 3080'lerde mining yapılmış olma ihtimali yüksek artı olarak bazı videolarda RX 6800XT önde bazılarında 3080 önde bilemedim pek.

Bakın mining temiz ortamda yapılmışsa zaten bir sorun teşkil etmiyor ki miningi anlamak da zordur ancak VRAM ısılarına bakarsanız normalden fazla ısınıyorsa eğer yorulmuş bir karttır zaten mining bile olmasa yorulmuş olanları daha çok almamak lazım mining ama ısısı VRAM ısısı performansı iyiyse demektir ki yapılan mining temiz yapılmış sorun teşkil etmez daha çok yorgun kartlardan uzak durun.
VRAM konusunda ise size katılıyorum NVIDIA biraz cimri ancak 2. el AMD 3 4 kez aldım pişman pek olmadım driver sorunu biraz canımı sıkıyordu RX 7700 de RDR2'ye girememiştim.

Bakın mining temiz ortamda yapılmışsa zaten bir sorun teşkil etmiyor ki miningi anlamak da zordur ancak VRAM ısılarına bakarsanız normalden fazla ısınıyorsa eğer yorulmuş bir karttır zaten mining bile olmasa yorulmuş olanları daha çok almamak lazım mining ama ısısı VRAM ısısı performansı iyiyse demektir ki yapılan mining temiz yapılmış sorun teşkil etmez daha çok yorgun kartlardan uzak durun.
VRAM konusunda ise size katılıyorum NVIDIA biraz cimri ancak 2. el AMD 3 4 kez aldım pişman pek olmadım driver sorunu biraz canımı sıkıyordu RX 7700 de RDR2'ye girememiştim.

Aslında NVIDIA ben pek sıcak değilim bana kazık geliyor 3080 alsam DLSS 3 yok 5000 serisine DLSS4 geliyor bu bana NVIDIA yaptığı en büyük kazık getir DLSS 4.0 3000 serisine eski 3000 serisinin gücünü görsün insanlar ama yok

Valla sorunlar %70 gibi düzelmiş %30 kısımda girersek vay halimize

Aslında NVIDIA ben pek sıcak değilim bana kazık geliyor 3080 alsam DLSS 3 yok 5000 serisine DLSS4 geliyor bu bana NVIDIA yaptığı en büyük kazık getir DLSS 4.0 3000 serisine eski 3000 serisinin gücünü görsün insanlar ama yok.

Vallahi sorunlar %70 gibi düzelmiş %30 kısımda girersek vay halimize.

Hocam kartı sıfır alsaydınız evet garantisi var güzel diyeceğim ama 2.el alıyorsunuz bu biraz sizin insiyatifinize kalmış bu arada Frame Gen vs bu teknolojileri çok kafaya takmayın derim zaten mod çıkıyor bayağı fazla yani size kalmış ben olsam 2. el AMD alırsam RX6600 vs alırım üstü biraz kumar.

Hocam kartı sıfır alsaydınız evet garantisi var güzel diyeceğim ama 2.el alıyorsunuz bu biraz sizin insiyatifinize kalmış bu arada Frame Gen vs bu teknolojileri çok kafaya takmayın derim zaten mod çıkıyor bayağı fazla yani size kalmış ben olsam 2. el AMD alırsam RX6600 vs alırım üstü biraz kumar.

Diyorsun oda doğru 10GB da bir tık kumar mesela 4K alamam ben o kartla amdbi driver sorunu çıksa kötü olur ama ekran kartını deneyerek alacağım ondan bir tık rahatım ve 3080 30 watt daha istiyor PSU 700 watt yetmeyebilir gibi emin olamadım 12 GB versiyonu olsa kesin alırımda 10GB düşündürüyor e DLSS 3.0 da yok ben AMD alacağım gibi inşallah doğru olanı seçiyorumdur

Diyorsun oda doğru 10GB da bir tık kumar mesela 4K alamam ben o kartla amdbi driver sorunu çıksa kötü olur ama ekran kartını deneyerek alacağım ondan bir tık rahatım ve 3080 30 watt daha istiyor PSU 700 watt yetmeyebilir gibi emin olamadım 12 GB versiyonu olsa kesin alırımda 10GB düşündürüyor e DLSS 3.0 da yok ben AMD alacağım gibi inşallah doğru olanı seçiyorumdur.

Hocam PSU'dan şüphe etmeyin 4080 bile 700 takılabiliyor.
Kısaca size kalmış şimdiden hayırlı olsun o zaman.
https://www.sahibinden.com/ilan/iki...19-black-256-bit-gddr6-16-gb-1203853526/detay konumunuzu bilmiyorum ama bunada bakabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı