R5 5600 vs i5 12400F

Ölü soket mi, ölü soket ama hala hazır sistemler de peynir ekmek gibi satılıyor, 5600X kullanan biri olarak bunu demeniz saçma, ayrıca Intel'i kötülemek daha da saçma, arkadaş sadece öneri almak istemiş, arkadaşın aklını bulandırmayın.

Intel'e göre geleceğe yatırım açısından geride kalabilir ama konu sahibi arkadaşın yerinde olsaydım 5600 benim kesin tercihim olurdu anakart avantajından dolayı ve F/P.

• H610M, gerçekten en giriş seviye Intel yonga setidir. Ne overclock yaparsın, ne yüksek RAM frekansı kullanırsın. Ne de 2. bir SSD kullanabilirsin.
  • B550, orta seviye bir anakarttır ve 5800x3D gibi güçlü işlemcileri destekler. Sistemini daha uzun süre götürür. Ve overclocka açıktır.
  • İşlemciler arasındaki %1-%3 FPS farkını umursamaz isen kesinlikle Ryzen 👍

• H610M, gerçekten en giriş seviye Intel yonga setidir. Ne overclock yaparsın, ne yüksek RAM frekansı kullanırsın. Ne de 2. bir SSD kullanabilirsin.
  • B550, orta seviye bir anakarttır ve 5800x3D gibi güçlü işlemcileri destekler. Sistemini daha uzun süre götürür. Ve overclocka açıktır.
  • İşlemciler arasındaki %1-%3 FPS farkını umursamaz isen kesinlikle Ryzen 👍

H610 ile B550'yi karşılaştırmak ne kadar mantıklı? Birbirlerinin rakibi değiller. B550 ile B760'ı, H610 ile de A520'yi karşılaştırmak daha doğru olur.

H610 ile B550'yi karşılaştırmak ne kadar mantıklı? Birbirlerinin rakibi değiller. B550 ile B760'ı, H610 ile de A520'yi karşılaştırmak daha doğru olur.

Doğru fakat konu sahibi arkadaşın kombinasyonları bu anakartlar ve işlemciler üzerine olduğu için H610 ile karşılaştırdım. Yoksa tabii ki rakip değiller.

Performans açısından ikisi de birbirine yakın işlemciler. İki işlemci de giriş seviyesi anakartlarda rahat çalışır. R5 5600'ün dez avantajı ddr5 nimetlerinden faydalanamaz. 12400f ddr5 sokette çalışabilir ve ileriye dönüklük olarak daha mantıklı.

3 ay önce aynı bu sorduğun soruyu her yere sormuştum çünkü gerçekten beni de ikilemde bırakmıştı ama en sonunda R5 5600 almaya karar verdim gerçekten doğru bir kararmış onu anladım.

@mertpivvo, DDR5 geçmek istediğinde 12400F kalmaktansa AM5 soketine geçmesi daha mantıklı olmuyor mu sizce?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı