R5 5600 vs R7 5700X3D

• Konuyu başlatan 56136
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 575

56136

Megapat
İyi forumlar,

Arkadaşımda Ryzen 7 5700X3D var ve ikinci el olarak 5000 TL’ye satmak istiyor. Ben de "Başkasına satma, ben alayım" dedim, ancak gerçekten mantıklı bir karar mı emin değilim.

Şu an sistemimde:
  • Ryzen 5 5600 işlemci
  • RTX 4060 ekran kartı
  • A serisi anakart (5700X3D’ye geçersem büyük ihtimalle B serisi bir anakarta geçmem gerekecek.)

İnternetten test videolarına baktım:
Bazı oyunlarda %30’a varan fark var. (Özellikle CoD, Assassin’s Creed gibi oyunlarda ciddi fark yaratıyor. Bazı oyunlarda ise %5 gibi küçük bir fark var. (Örneğin Spider-Man gibi oyunlarda neredeyse değişiklik yok.)

Bu şartlarda 5700X3D’ye geçmek mantıklı mı? Değer mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bence mevcut şekilde devam edip sistemi daha sonrasında direkt AM5'e yükseltin 5700x3D alinca bir süre sonra da AM5 toplamak isteyebilirsiniz

Eğer AM5 geçmeyi düşünmüyorsan evet değer.

İkisi arasında kaldım. Cebimden Total'de 2 bin TL daha fazla verirsem AM5 geçerim. Zaten her türlü anakart değiştirim. B serisi alırsam OC yapmak için alacağım gibi duruyor. AM5 direk cebimden tek seferde almam gerekecek. AM4 kalırsam yavaş yavaş alsam da olur kafam karıştı o yüzden.

Hocam bence mevcut şekilde devam edip sistemi daha sonrasında direkt AM5'e yükseltin 5700x3D alinca bir süre sonra da AM5 toplamak isteyebilirsiniz

Bu da mantıklı bir karar.

İkisi arasında kaldım. Cebimden Total'de 2 bin TL daha fazla verirsem AM5 geçerim. Zaten her türlü anakart değiştirim. B serisi alırsam OC yapmak için alacağım gibi duruyor. AM5 direk cebimden tek seferde almam gerekecek. AM4 kalırsam yavaş yavaş alsam da olur kafam karıştı o yüzden.

Bu da mantıklı bir karar.

Benim tercihim AM5 bir sisteme geçiş yapmak olurdu. İşlemci değiştirmek istediğinde 5700x3D değiştiremeyeceksin çünkü alabileceğin en iyi AM4 işlemci :D

AM5 gecmek cok daha mantikli olur 8K o islemciye vermektense 10-12K ya daha uzun omurlu bir altyapi kurarsin.

Bu sekilde bir yukseltme yapmayida dusunun derim. Elinizdeki islemci anakart ve RAM'i de satabilirsiniz.

AM5 gecmek cok daha mantikli olur 8K o islemciye vermektense 10-12K ya daha uzun omurlu bir altyapi kurarsin.

Bu sekilde bir yukseltme yapmayida dusunun derim. Elinizdeki islemci anakart ve RAM'i de satabilirsiniz.

Bütçesi çıkmazsa RAM'i şu anlık tek slot alabilir güzel olmuş.

Bana masrafı 5-6 bin TL olur. Elimde işlemci ( 5600) anakart (a-520 Pro) RAM(2x8 G.Skill) bunları satsam ikinci el 5 bin TL etse hepsi.

Hocam 2000TL'ye islemcinizi satsaniz 5700x3D gecmek icinde 6K TL ekstra vermeniz gerekir. Attigim yukseltme hem daha uzun omrurlu hem de denk fiyat cikar cebinizden.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı