R5 5600 XFX 6700 XT sistem oyundan atıyor

Tariktanta

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. İlk defa AMD sistem topladım ama şu ana kadar pişman etti beni. Gündelik kullanımda hiçbir sıkıntı yok akıyor ama oyuna geldi mi konu sınıfta kaldı. Şu ana kadar Hogwarts TLOU Uncharted ve Farming 22 denedim sadece Farmingde oyundan atmadı geri kalan bütün oyunlarda oyundan attı. Ne kasma var ne de sıcaklıklar anormal ama oyundan atıyor anlamadım. Ekran kartı driveri güncel. Ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim. İyi sosyaller.

ASUS B550M-K
XFX QICK 6700XT.
R5 5600.
8x2 Vengeance 3200MHz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sonra millete AMD alınmaz deyince bir ton laf ediyorlar.

Çözüm olarak, daha eski driver sürümleri kullanmayı deneyebilirsin.

PSU kaç watt? PSU yetersiz olduğunda da böyle durumlar olabiliyor.

Sıcaklıklardan hiç bahsetmemişsin o yüzden sorunun bununla alakalı olmadığını varsayıyorum.

PC'yi yeni aldıysan ekran kartını iade de edebilirsin.

Artı -1 Eksi
AMD kaynaklı bir olay olsa oyundan attığında amd adrenalinde hata uyarısı çıkar veya wattman hatası ise yine aynı şekilde. Psu marka modelinizide belirtirmisiniz, ek olarak biostan ram mhz değerleri gibi herhangi birşeyler oynama yaptınız mı? Oyunlara girmeden önce amd adrenalin uygulamasından global ayarları seçin oyun için yani herhangi birşey açmayın. Ek olarak sürüm düşürebilirsiniz driver kaynaklı olup olmadığı daha net anlaşılır, mevcut sürücüyü DDU ile kaldırın.

Hocam oyun hiç açılmıyor mu yoksa az açılıp kapanıyor mu biraz daha bilgi verebilir misiniz acaba?
hocam açılıyor max 15 20 dk sonra atıyor işlemci 70 derecelere dayanıyor bazen ondan olabilir mi

Sonra millete AMD alınmaz deyince bir ton laf ediyorlar.

Çözüm olarak, daha eski driver sürümleri kullanmayı deneyebilirsin.

PSU kaç watt? PSU yetersiz olduğunda da böyle durumlar olabiliyor.

Sıcaklıklardan hiç bahsetmemişsin o yüzden sorunun bununla alakalı olmadığını varsayıyorum.

PC'yi yeni aldıysan ekran kartını iade de edebilirsin.
evet hocam sıcaklıklarda bir sorun gpu 60 cpu 65 70 arası psu750w

ddu ile driverimi kaldırıp eski stabil sürümlerden birini kurdum fakat sonuç değişmedi 20 dk oynatıyorsa şimdi yarım saat oynatıp atıyor ben 1050ti kaç sene kullandım 1 kere oyundan attığını bilmem :/

Son düzenleme:
Ekran kartının üretici sitesinden yeni bir BIOS yayınlanmış mı diye kontrol eder misiniz? Mesela bendeki 3070 ekran kartında resizable bar açılmıyordu sonra baktım ki EVGA kart için bende yüklü olandan daha güncel bir BIOS yayınlamış bunu yükledim ve sornasınra açabildim.

Edit: Bazı kartların üzerinde fiziksel bir BIOS Switch'i oluyor. Gaming/Mining/Workstation performansları için optimize edilmiş 2 farklı BIOS oluyor. Bunu da bir kontrol edin. RX 580'lerde falan vardı ama bunlarda da var mıdır bilemiyorum bir bakın derim.

Ahnakart BIOS sürümünün güncel olduğunu kontrol etmekte de fayda var.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı