R5 5600 yük altında olmadan 85 dereceleri görüyor

BurakBey08

Centipat
Daha fazla  
RAM
16
Anakart
Aorus A520M
Merhaba, Ryzen 5 5600 işlemcim var ve God of War, Marvel Spider-Man gibi yüksek oyunlarda Ultra 2K da 80 dereceyi geçtiğini görmedim.

Fakat bugünlerde işlemcim boşta olsa bile sadece Google açıkken 85 dereceleri falan görüyor.

Ayrıca termal macun yenilemesi gerekirse ne tür macun önerirsiniz?

Boşta olduğuna emin misiniz?

Eminim. Boşta olmasına rağmen 75 80 derecelerde sıcaklık. Normalde maksimum 84 derece görürdü Ultra 2K da şu an 95 falan gördü.

Yardım edebilecek var mı acaba? Çünkü PC'yi neredeyse hiç kullanamıyorum.

Voltaj ayarı falan yapılabiliyor mu acaba?

Son düzenleme:
Eminim. Boşta olmasına rağmen 75 80 derecelerde sıcaklık. Normalde maksimum 84 derece görürdü Ultra 2K da şu an 95 falan gördü.

Yardım edebilecek var mı acaba? Çünkü PC'yi neredeyse hiç kullanamıyorum.

Voltaj ayarı falan yapılabiliyor mu acaba?
Hocam macun yenileyip fanı güzelce oturtun. Bu arada stok fan yeterli değil 5600 için. Kule tipi soğutucu almanızı öneririm.
Bu yeterli 5600 için fazla para harcamanıza gerek yok. Macun ise Mx 6 alın.
Bu arada bir anda mı oldu bu durum ? Yoksa sıcaklıklar yavaş yavaş mı artmaya başladı ?

Kaspersky veya Malwarebytes indirip virüs taraması yapın.

Hocam macun yenileyip fanı güzelce oturtun. Bu arada stok fan yeterli değil 5600 için. Kule tipi soğutucu almanızı öneririm.
Bu yeterli 5600 için fazla para harcamanıza gerek yok. Macun ise MX 6 alın.
Bu arada bir anda mı oldu bu durum? Yoksa sıcaklıklar yavaş yavaş mı artmaya başladı?

Termal macun yenileyip daha 2 saat önce fanı sıkıca yerine oturttum. Şu anlık kule tipi soğutma almayacağım. Farklı Bir çözümü var mı?

Durum bu şekilde. %35 kullanımda 4.17 GHz de normal değil galiba.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2024-06-03 194911.png
    Ekran görüntüsü 2024-06-03 194911.png
    188,7 KB · Görüntüleme: 21

Technopat Haberler

Geri
Yukarı