Çözüldü R5 5600'e geçtikten sonra XMP açınca sistem restart atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ömerAlabay

Kilopat
Makaleler
1
Daha fazla  
R5 3600 vardı R5 5600'e geçtim. R5 3600 XMP açıkken sorun yaşamıyordum. Şimdi oyuna girince çıkınca restart atıyor. Yardımcı olacak var mı?

Anakart: A320 S2H.
RAM: G.Skill 3200 MHz 1.35v
Ekran kartı: RTX 3060.
Güç kaynağı: 500W High Power +80 Plus.

R5 3600 varken XMP açık kullanıyordum R5 5600'e geçince sistem yükte reset atmaya başladı önce bunun peşine düştüm şu an için ses sürücülerini devre dışı bıraktım ve kapanma yapmıyor sorunu böyle mi çözdüm bilemiyorum ama şu anda RAM'lerimi tam hızlarında kullanmıyorum sinir bozucu. @714816 @stenntugra elektrik kesintisi oldu malum oluyor arada sırada sık olmayacak şekilde.

RAM soketlerini değiştirmeyi denediniz mi? Değiştirirken RAM'lerin sarı kısmını silgi ile silin soketlerin tozunu bir alın.

@stenntugra evet onu da denedim XMP'yi geçtim benim normal yükte bile restart problemim vardı birkaç forumda ses driveri etki ediyor falan gördüm onu devre dışı bıraktım şu an için restart atmıyor ama XMP'yi açamıyorum ve gerçekten FPS oyunlarında 3200 MHz 1.35v çok fark ediyor.

@Emir M. bir önce ki konu da sizinle konuştuk galiba ama cevap alamamıştım manuel için yardımcı olacabilir misiniz?

Manuel overclock yaparak sorunumu çözdüm konu kapanabilir teşekkürler. RAM gecikme süreleri otomatik. RAM kendi gecikme sürelerinden biraz yukarıda.

Bugün B450 anakarta geçtim ve ne ısınma sorunu ne XMP'de kapanma sorunu yaşıyorum VRM sogutmalı bir B450 Gaming plusa geçtim tavsiye ederim A320 yüksek işlemcilerle kullanılmamalı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı