R5 5600'e overclock tavsiyesi

Xergeon

Hectopat
Daha fazla  
RAM
4x8 32GB
Anakart
MSI B550M PRO VDH
Merhaba. Elimde R5 5600 ve RX 7700 XT ekran kartı var ve halihazırda kullanmaktayım. Normalde R7 5700x3D işlemciye geçecektim ama dedim ki acaba overclock yaparsam bu işlemciye geçmeme gerek kalır mı? Her türlü zaten bu yeni işlemciyi alacağım. Anakartım MSI B550M Pro VDH, DeepCool AG400 kule tipi soğutucu ve Arctic MX4 termal macun kullanmaktayım işlemcim 65 dereceyi geçmiyor.

PBO ile 200 MHz yükseltip CU üzerinden negatif vererek performansı gözlemleyebilirsiniz. 7700 XT saf güç olarak 4070'e yakın olduğu için 5600'ün 1080p özelindeki gücü zaten bir yere kadar.
Hocam PBO ve CU nedir tam Türkçesi açar mısınız acaba? Bu arada bir yandan da işlemcinin silikon kalitesini öğrenmeye çalışıyorum öğrenebilirsem yazıcam.

Hocam PBO ve CU nedir tam Türkçesi açar mısınız acaba? Bu arada bir yandan da işlemcinin silikon kalitesini öğrenmeye çalışıyorum öğrenebilirsem yazıcam.
Precision Boost Overdrive ve Curve Optimizer. AMD üzerinden kolayca OC yapmanızı sağlayacak iki tane önemli etmen. PBO işlemci için OC imkanı sağlar, CU ise çekirdeklere giden voltajı +/- olarak kontrol etmenize olanak tanır. Burada Youtube üzerinden destek alacaksınız. 5600'ün OC kapasitesi genel anlamda pek yüksek değil. 200 MHz çoğu kullanıcı için sorun teşkil etmeden verilebiliyor. CU ise negatif değerde test edilerek ulaşılabilecek bir durum.

Son düzenleme:
Precision Boost Overdrive ve Curve Optimizer. AMD üzerinden kolayca OC yapmanızı sağlayacak iki tane önemli etmen. PBO işlemci için OC imkanı sağlar, CU ise çekirdeklere giden voltajı +/- olarak kontrol etmenize olanak tanır. Burada Youtube üzerinden destek alacaksınız. 5600'ün genel olarak OC kapasitesi yüksek değil. 200 MHz genelde sorun teşkil etmeden verilebiliyor. CU ise negatif değerde test edilerek ulaşılabilecek bir durum.
Yazınız için çok teşekkür ederim. Dediğiniz ayarları Ryzen Master üzerinden mi yapmalıyım yoksa BIOS'dan mı? Çünkü Ryzen Master indirdiğimde alttaki gibi bir hata almaktayım.
1736944256943.png

Yazınız için çok teşekkür ederim. Dediğiniz ayarları Ryzen Master üzerinden mi yapmalıyım yoksa BIOS'dan mı? Çünkü Ryzen Master indirdiğimde alttaki gibi bir hata almaktayım. Eki Görüntüle 2397866
Onun çözümüne şuradan bakabilirsiniz.

Ben Ryzen Master'ı uzun zamandır kullanmıyorum. Artık BIOS'lar geliştiği için daha rahat geliyor.

Google'a zen3 PBO guide diye arattırıp, çıkan rehberleri kendin öğrenerek yapman daha güvenli olur. Curve sekmesinde işlemci çekirdeklerine negatif değerler verirsen daha düşük voltajda daha fazla performans vermeye çalışır, PBO kısmında ise sıcaklık limiti, watt limiti gibi şeyleri ayarlayabilirsin ama öncelikli olarak biraz araştırma yapman daha sağlıklı olur.

Onun çözümüne şuradan bakabilirsiniz.

Ben Ryzen Master'ı uzun zamandır kullanmıyorum. Artık BIOS'lar geliştiği için daha rahat geliyor.
Çözümü denedim lakin bir işe yaramadı. BIOS üzerinden yapacağım. Teşekkür ederim tekrardan yazılarınız için hocam.

Google'a zen3 PBO guide diye arattırıp, çıkan rehberleri kendin öğrenerek yapman daha güvenli olur. Curve sekmesinde işlemci çekirdeklerine negatif değerler verirsen daha düşük voltajda daha fazla performans vermeye çalışır, PBO kısmında ise sıcaklık limiti, watt limiti gibi şeyleri ayarlayabilirsin ama öncelikli olarak biraz araştırma yapman daha sağlıklı olur.
Teşekkür ederim hocam kaynak önerisi için araştıracağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı