Çözüldü R5 5600G CS:GO oynarken çıkan pikseller

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Beytullah0svs

Femtopat
Katılım
17 Mayıs 2023
Mesajlar
19
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Oyun oynarken, tarayıcıda gezerken bir videoyu izlerken ekranda ani pixeller çıkıyor.

Öncelikle sistem bilgisi vereyim sonra detaylı anlatayım.
  • AMD Ryzen 5600G işlemci.
  • 16x1 DDR4 3200MHz RAM.
  • MSI B550M Pro.

Bilgisayarı 3 4 ay önce topladım ve toplarken Dual RAM olayını gözden kaçırdım. Bundan dolayı performans kaybı vardı ben de bunu düzeltmek için yaklaşık 1 veya 2 ay önce babamın bilgisayarındaki DDR4 8 GB'lık RAM'i bilgisayarıma takıp Dual RAM yapacaktım ama MHz'den haberim yoktu. Uyum sağlar diye düşünmüştüm eğer performans artışı da olursa bir RAM daha alacaktım.

İlk RAM'i taktığımda normal işlemci veya RAM değişikliliği uyarısı verdi ve bilgisayar görüntü vermemişti. Sonra taze topladığım için tedirgin olup çıkardım ve normal şekilde çalıştırdım. Görüntü geldi ama performans kaybı yaşadığımı hissettim az da olsa.

Bir hafta önce de RAM'i tekrar takma cesaretinde bulundum ve taktım. Yine işlemci veya RAM değişti uyarısını verdi ve açıldı fakat CS:GO'ya girdiğimde ilk başta o pixel sorunu ile karşılaştım. Sonra RAM'den kaynaklandığını düşündüm biraz zaman geçtikten sonra 8 GB'lık olan RAM'i çıkardım ve normal çalıştırdım ama pixel ve performans kaybı sorunu devam etti. Çıkan pixelleri ekran yakalayıcı bir programla yakalamayı düşündüm fakat ya gözümden kaçıyor ya da çıkmıyor ekran kaydına bu yüzden telefonla çektim. Sonra SS aldım. Hata bu. Şimdiden teşekkürler.

Ekran görüntüsü 2023-05-17 185950.png
 
Çözüm
Güç kablosunu söküp iki RAM'i de çıkartın. BIOS pilini çıkartın. 30 saniye bekleyip 16 GB RAM'i takın, BIOS pilini takıp güç kablosunu takın.
Sürücüleri güncelleyin. BIOS'u da güncelleyin. Ayrıca sfc/scannow kullanıp ekran görüntüsü atın.
 
Dediklerinizi yaptım ve birkaç oyunda denedim hiçbir sorunla karşılaşmadım performans hala kötü sebebi Dual RAM olmadığından kaynaklı sanırım teşekkür ederim.

çözüldü
Sorun
: Oyun oynarken, tarayıcıda gezerken, bir video dosyasını açıp ilerletirken anlık çıkan
Pixeller.

çözüm: Güç kablosunu söküp BIOS pilini, RAM'leri ve güç kablosunu söküp 30 saniye bekledikten sonra RAM'leri, BIOS pilini ve güç kablosunu takıp çalıştırmak.

düzeltme:a-xmpi devredışı bırakmışım performans kaybı da şuan yok eskisi gibi
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı