R5 5600G için termal macun önerisi

Hocam merhaba, R5 5600G APU sistemine sahipsiniz sanırım Ben de aynı sistemi düşünüyorum görüşleriniz ne olur beni biraz aydınlatabilir misiniz?
Merhabalar

Sistemin toplamasını bugün bitirdim. Bütün parçalar bugün elime ulaştı. Akşam detaylı testler yapıcam. Bu sorunuza ondan sonra cevap vermem daha doğru olur diye düşünüyorum. Aldığım sistemin parça listesini felan da paylaşırım.
 
Açıkçası çok yardımcı olur şahsıma. Bugün ASUS B550M-K anakart modelini alarak başlamış bulunuyorum. Rica etsem bilgisayar parçalarını yazar mısınız?
 
PC Listem bu şekilde. SSD değiştirebilirsin. SSD biraz Samsung fanboyluğu yaptım. Ama ekrandan falan aşırı memnunum. Tek tek parçaları toplayarak sistem toplayan sitelere göre 1500 2000 bazılarına göre 3000 TL yakın bir kar söz konusu. Şimdi kurdum şu an da stres testlerinde falan 60 C geçmedi gayet akıcı. Birazdan CS:GO'da bir test yapacağım. Onun sonucu da burada belirtirim.
CS:GO 80 FPS(yüksek ayarlarda) CPU sıcaklığı 55 derece.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam kontrol ettim hayirli olsun benim de dusuncem ayni yonde şu an takmis oldugun RAM'larin performansi hakkinda dusuncen nedir 3600MHz ve 3200MHz farklari RAM için degiskenlik gosteriyor mu? Anakart konusunda ise BIOS'u guncellerken bir sorunla karsilastin mi? Kasa sogutmasi olarak memnun musun? İşlemci sogutucusunun degistirilmesi konusunda bir dusuncen var mi?
 
Yani dün gece sims 4,ETS 2, CSGO gibi oyunlar oynadım işlemci sıcaklığım 55 60 dereceleri geçmedi. 3600 Mhz Biosdan ayarladıktan sonra bi sıkıntısıını görmedim. Güncelleme flasha indirdim dosyayı ezflashdan 15 dakikada hallettim. Kasa soğutması iyi + benim 1 fanım takılı değil normalde kasamda 3 SYS_FAN var anakartta 2 giriş var çoklayıcı aldım 1 egsoz 1 hava girişi fanına rağmen çok memnunum. Yani sistemin üzerine eklemeler yaparım. İşte 5 6 ay sonra ekran kartı alırım. 1 2 Aya sıvı soğutma alırım. 3 4 aya 32 GB Ram alırım felan diye düşünüyorum. Sende böyle düşünüyorsan öneririm. Sıvı soğutmayı önce alıp OC yapmayı düşünüyorum. Zaten ondan sonra performans daha da yükselir. Genel itibariyle gözlemim güzel. Tek sorun SSD ve HDD alma :) Bu SDD alabilirsin. Boyut olarak yüksek gerçi çok araştırmadım. Ama Kasa,Anakart,İşlemci,RAM Tavsiye ederim. PSU ve SSD olayı senin keyfine kalmış.
 
Hocam 2 adet M.2 oldugundan ilk dusuncem Windows ve onemli uygulamalari M.2 tarafina yuklemek. Diger durumlarda ise SSD alabilirim ayri bir sekilde ama dedigim gibi fiyat bakimindan cok asiriya kacamam zaten APU sistemi toplama amacim ekran kartina suanlik deli paralar vermemek. ASUS B550M-K anakartini almis bulunmaktayim simdi ise 500 M.2 SSD 16 RAM ozellikle kasa gibi urunleri ucuza yakalamak ayni sekilde sizlere anakart tarafinda hangi veriyonu gectiginizi ogrenebilirim
 
1634075797028.png


Anakart versiyonum aynı bu şekilde hocam. Limit bilgisi verirsen yardımcı olmaya çalışırım.
 

Geri
Yukarı