R5 5600G ile APU sistem dizilir mi?

Bütçe
7500
RTX 3050'nin 7700/8000 TL bandından düşeceğini tahmin edebiliyoruz ama sadece biraz zamana ihtiyacımız var. Senin de dediğin gibi fiyatı tam olarak oturmadı ve daha tam olarak tüm sürümleri piyasaya çıkmadı. Biraz zaman lazım. Geçenlerde RTX 3050 5500 TL gibi bir fiyata çıkmıştı ve stoklar bitmişti. RTX 3050 hazır sistemler vardı bir ara şuan bakamıyorum ama fiyatı 8/9k bandındaydı. @kino

GTX 1060 bilmiyorum benim için eski bir ekran kartı mantıksız geliyor. Heryerde sıfırı da yok. Akakçe'de bir tane gördüm o da 6800 TL yani bu fiyata RTX 3050 alırsın birkaç ay bekledikten sonra. Hazır sistemler varsa zaten 1060 çok boş bir ekran kartı. Bütçe daha düşükse 1650, 1050 Tİ yada RX560 gibi ekran kartlı sistemlere bakılması daha doğru. @89666

i3 10100F - 1050 Ti'li sisteme 9K vereceğime. R5 5600G ile APU sistem dizip daha sonraları iyi bir ekran kartı takarım daha iyi olur diye düşünüyorum. Oynadığım oyunlar Valorant, Metin 2 gibi ekran kartı istemeyen oyunlar. Onerebileceginiz bir APU sistem veya şöyle yap daha iyi olur diyeceğiniz bir şey varsa söyleyebilir misiniz?
Not: Bütçe APU için 7K 7.5K.
Anakart olarak kullanabilirsiniz: https://www.hepsiburada.com/gigabyt...?magaza=Techburada&url_src=and-product-detail
Apu sistemlerde ram önemli tek modül olması kötü olur. İlla 3600 mhz olmadı gerekmiyor. 3200 mhz cl 16 ramlar daha ucuz çift modül olarak alırsa performans etkisi çok olacaktır. Bilginize.
Sanırım evet 6500XT, 1650'den daha iyi olduğunu gördüm.
Eğer 5600G'li sistem toplamak istersen:

x2

Bunun yanında 1000 TL'ye 550 serisinden anakart aldığında 7500TL tutuyor. Anakartlar konusunda bilgim olmadığı için bir öneri yapmak istemedim. Ramları @89666 'nin attığını da alabilirsin fakat CL20 olması kötü açıkcası. 3600MHz olması iyi fakat CL20 tercih edilmiyor neredeyse bu yüzden fiyatı düşük. Eğer ekran kartlı sistem almak istersen hazır sistemlere bakabilirsin. @Laz Ziyaaaa
(APU alacaksan kendin toplaman kesinlikle daha karlı bilgin olsun ama ekran kartı alacaksan hazır sistem daha karlı, bilgine.)

Anakart olarak kullanabilirsiniz: https://www.hepsiburada.com/gigabyt...?magaza=Techburada&url_src=and-product-detail
APU sistemlerde RAM önemli tek modül olması kötü olur. İlla 3600 MHz olmadı gerekmiyor. 3200 MHz CL 16 RAM'lar daha ucuz çift modül olarak alırsa performans etkisi çok olacaktır. Bilginize.

Hocam bu APU sistem ile Neo 3T10-1650 - Game Garaj arasında hangisini karar verirsiniz? Hangisi oyunlarda (Dyligt Light2 Bannerlord) daha çok FPS verir acaba?

Sanırım evet 6500XT, 1650'den daha iyi olduğunu gördüm.
Eğer 5600G'li sistem toplamak istersen:

x2

Bunun yanında 1000 TL'ye 550 serisinden anakart aldığında 7500TL tutuyor. Anakartlar konusunda bilgim olmadığı için bir öneri yapmak istemedim. Ramları @89666 'nin attığını da alabilirsin fakat CL20 olması kötü açıkcası. 3600MHz olması iyi fakat CL20 tercih edilmiyor neredeyse bu yüzden fiyatı düşük. Eğer ekran kartlı sistem almak istersen hazır sistemlere bakabilirsin. @Laz Ziyaaaa
(APU alacaksan kendin toplaman kesinlikle daha karlı bilgin olsun ama ekran kartı alacaksan hazır sistem daha karlı, bilgine.)
Kasa ve psu için daha ucuz bir öneriniz var mı çünkü attığınız link de 1 adet işlemci kalmış ondan sonraki en ucuzu 700 TL daha fazla

Kasa ve PSU için daha ucuz bir öneriniz var mı çünkü attığınız link de 1 adet işlemci kalmış ondan sonraki en ucuzu 700 TL daha fazla.

Fiyatları aynıya geliyormuş gerçi ama PSU olarak en ucuz bunu bulabildim kasa önerebilecek olabilir.

x2

Şuanda bu sistem 7.306,48 TL ve gayet iyi oldu diyebilirim. Bütçeniz tam olarak ne kadar bilmiyorum ama başlığa yani 7.500 TL'ye göre yaptım. Son durum hakkında bilgilendirmeniz olursa ona göre bir şeyleri arttırıp yada azaltabiliriz. @Laz Ziyaaaa

Ek olarak @kino ve @EREN SATAR 'ın yorumlarını ve belki de daha iyisi çıkacaksa öneri yapmaya davet ediyorum. Buradaki maksadım alacak arkadaş için en iyisi olsun, teşekkürler. <3

@sYetkin anakartı B550 seçmemizin pek bir önemi yok bu işlemcide PCIe 4.0 desteği bulunmadığından. O yüzden onu kısıp RAM'leri overclock kapasitesi oldukça yüksek Crucial Ballistix, SSD'yi de DRAM'li Kingston A2000 seçebiliriz. Fiyatı yine aynı olacaktır.

Açıkcası düşüncem şu eğer ileride iyi bir geliştirme yapmak isterse yani R5 3600 + RTX 2060 gibi daha iyi bir sisteme geçtiğinde anakart konusunda sıkıntı yaşamasın. B450M S2H bilmiyorum o sistemi götürür mü o kadar bilgili değilim açıkcası :) Bu yüzden birazda geleceğe yönelik bir sistem düşündüm. Eğer anakartı B450M S2H yapacaksak ve yetecekse 3600MHz ramlar hem şimdi APU bir sistem için hemde ilerisi için daha iyi tercih olur.
--------------------------------

Böylede 7.300 TL oluyor mesela :) Bu da tercih edilebilir ama B450M S2H'nin ileride o sistemlere gücü yetecek mi bunun cevabını bekliyorum :)

Son düzenleme:
Böylede 7.300 TL oluyor mesela :) Bu da tercih edilebilir ama B450M S2H'nin ileride o sistemlere gücü yetecek mi bunun cevabını bekliyorum :)

Alt seviye B450'ler ile B550'ler arasında çok büyük farklar bulunmuyor. Örneğin B550M PRO'da VRM soğutucusu namına bir şey yok S2H'de de M.2 soğutucusu eksik. Bu iki anakart arasında en büyük farkı PCIe 4.0 desteği yaratır o da atıyorum 6500 XT gibi bir kart takılacaksa hayati önem taşıyacaktır. B550'ler genel olarak B550-A Pro veya ASUS TUF gibi gerçekten kaliteli VRM ve mosfet soğutucularına sahip modellerden başlıyor diyebiliriz, üst seviye B450'lerden bile iyi değerlere sahipler demek yanlış olmaz.

5000 serisi APU'larda PCIe 4.0 desteği olmadığından ileride takılacak herhangi bir PCIe 4.0 NVMe veya ekran kartından yine PCIe 3.0 performansı alınacaktır anakart desteklesin desteklemesin. İş öncelikle işlemcide bitiyor malum.

5600G için şu anda daha önemli olan şeyler DRAM ile önyüklemeye sahip bir NVMe ve işlemcinin performansını daha da artıracak hızlı veya OC kapasitesi sağlam RAM'lerdir. İşlemciye OC yapmak istersek de S2H düşündüğümüz kadar üzmez ufak da olsa soğutucu bir bloğu var. B550M Pro'daki VRM'ler ise tamamen çıplak.

Bende 5 5600g li sistem kurdum yaklasık 8k ya yaklastı monitör de alacagım 10 k ya kurdum sayılır b450m asus tuf pro gaming anakart m2 500 gb sandisk ssd ve hyperx 8 gb 3200 mhz 2 tane ram rgb ısıklı atx kasa yanında 650 watt lık psu da geldi bir tek monitör kaldı valorant ta 200 fps rahat alıyor

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı