R5 5600G overclock ile RTX 4070 darboğazı azaltılabilir mi?

Yusuf1818

Hectopat
RAM
XPG spextrix D50 2x8 3200MHz RAM
Ekran kartı
YOK
Anakart
Gigabyte B450M S2H anakart
İşlemci
Ryzen 5 5600G
Merhaba, ben Ryzen 5 5600G işlemciyle APU sistemi 2 senedir kullanıyorum. Hiç overclock yapmadım. RTX 4070 ekran kartı alacağım ama darboğaz oluyor. Bu işlemciye iyi bir hava soğutma alıp overclock yaparsam darboğaz azalır mı? Azalırsa beni nereye kadar götürür. 3 ay götürse yeter benim için yeni işlemci alacağım. 5 ay falan götürse beni yeter. O zamana kadar sadece CS2. Rocket League. Pes21 gibi oyunlar oynayacağım. İşlemci aldıktan sonra hikayeli oyunlara başlarım.
(İşlemci soğutma önerisi ve overclock önerisi yapmanıza gerek yok onlar için ayrı araştırmalar yapacağım)
Teşekkürler.

Sistem:
Ryzen 5 5600G.
Gigabyte B450M S2H anakart.

XPG spextrix D50 2x8 3200MHz RAM (3600MHz overclock yapabilirim)​

Merhaba, ben Ryzen 5 5600G işlemciyle APU sistemi 2 senedir kullanıyorum. Hiç overclock yapmadım. RTX 4070 ekran kartı alacağım ama darboğaz oluyor. Bu işlemciye iyi bir hava soğutma alıp overclock yaparsam darboğaz azalır mı? Azalırsa beni nereye kadar götürür. 3 ay götürse yeter benim için yeni işlemci alacağım. 5 ay falan götürse beni yeter. O zamana kadar sadece CS2. Rocket League. Pes21 gibi oyunlar oynayacağım. İşlemci aldıktan sonra hikayeli oyunlara başlarım.
(İşlemci soğutma önerisi ve overclock önerisi yapmanıza gerek yok onlar için ayrı araştırmalar yapacağım)
Teşekkürler.

Sistem:
Ryzen 5 5600G.
Gigabyte B450M S2H anakart.

XPG spextrix D50 2x8 3200MHz RAM (3600MHz overclock yapabilirim)​

Overclock yaparsan darboğaz azalacaktır. Bazı oyunlarda darboğazı kaldırır, bazılarında kaldırmaz oyununa göre değişiklik gösterecektir. Oyunları da mümkün olduğunca yüksek ayarlarda yapmaya çalış, işlemci yükünü azaltacaktır. Ne kadar düşürürsen işlemciye de o kadar yüklenirsin. Çözünürlük de 2k da oynarsan o da yükü azaltır. Ama zaten 1080p de oynuyorum diye yazmışsın. Eğer am5 platformuna geçip para harcamayı düşünüyorsan, daha tasarruflu olması adına, elindeki işlemciyi satıp üstüne para katıp direk 5700x3d işlemci alabilirsin. Bu kartı rahatlıkla besler. AM5 platformundaki giriş seviyesi işlemcilere de denk zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı