R5 5600G sürücüsü Windows 7'de kurulmuyor

emrecoder

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar Ryzen 5 5600G 2x8 16 GB bir sisteme sahibim. Düne kadar Windows 10 kullanıyordum bugün oynadığım oyundan dolayı Windows 7'ye geçme kararı aldım. Windows 10'da işlemci driveri yükleyebiliyorken Windows 7'de driver desteği bulamadım. Denemediğim driver versiyonu kalmadı. Manuel yüklemeyi bile denedim ama sonuç değişmedi oynadığım oyuna girerken siyah ekran alıyorum ve oyundan atıyor. Ekran kartı belleği 48 MB gözüküyor yani bilgisayar işlemcimin grafik kartını kullanamıyor bu sorunun bir çözümü var mı ya da ekran kartı almam şart mı? Şimdiden herkese teşekkür ederim.

1650071238621.png

1650071254662.png

1650071275119.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar Ryzen 5 5600G 2x8 16 GB bir sisteme sahibim. Düne kadar Windows 10 kullanıyordum bugün oynadığım oyundan dolayı Windows 7'ye geçme kararı aldım. Windows 10'da işlemci driveri yükleyebiliyorken Windows 7'de driver desteği bulamadım. Denemediğim driver versiyonu kalmadı. Manuel yüklemeyi bile denedim ama sonuç değişmedi oynadığım oyuna girerken siyah ekran alıyorum ve oyundan atıyor. Ekran kartı belleği 48 MB gözüküyor yani bilgisayar işlemcimin grafik kartını kullanamıyor bu sorunun bir çözümü var mı ya da ekran kartı almam şart mı? Şimdiden herkese teşekkür ederim.

Eki Görüntüle 1361588

Eki Görüntüle 1361589

Eki Görüntüle 1361590
Windows 10 altına resmi driver yok diye biliyorum VEGA GPU'larda. Win8.1'de denemiştim sonuç alamadım. Farklı yoldan yükleyenler de var sanırım ama stabilliği konusunda sıkıntı varmış. Size de tavsiyem Windows 10 altında bir OS. kulanmamanız.
8.1 ile kullanmak durumunda olduğum programlar olduğu için dual boot kullanıyordum bir ara. Belki o şekilde siz de işinizi halledebilirsiniz. En azından tabi driver olmadığı için GPU isteyen herhangi bir durumda performans alamayacaksınız.

Denedim fakat ters giden bir şeyler var deyip driver bulamadı cevabınız için teşekkürler.
Windows 10 altına resmi driver yok diye biliyorum Vega GPU'larda. Win8.1'de denemiştim sonuç alamadım. Farklı yoldan yükleyenler de var sanırım ama stabilliği konusunda sıkıntı varmış. Size de tavsiyem Windows 10 altında bir OS. Kulanmamanız.
8.1 ile kullanmak durumunda olduğum programlar olduğu için Dual boot kullanıyordum bir ara. Belki o şekilde siz de işinizi halledebilirsiniz. En azından tabii driver olmadığı için GPU isteyen herhangi bir durumda performans alamayacaksınız.

Bende Dual boot kullanıyorum fakat oyuna Windows 7'den giriş yapmam gerek maalesef bir yol bulamadım sanırım tek çare ekran kartı almak.

Eki Görüntüle 1361588

Eki Görüntüle 1361589

Eki Görüntüle 1361590
merhaba kardeşim bende de ryzen 5 5600 var anakartım asus b450m dragon windows 7 iso dosyasına asus ez ile usb leri entegre ettiğimiz zaman mavi ekran vermeden kurabilir miyiz ? birde kurabilmek için biostan değiştirmemiz gereken ayarlar varmı ? w7 chipset driverları ve anakartın w7 driverları mevcut dönüş yaparsan sevinirim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı