Çözüldü R5 5600H sistemde AC: Origins çöküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 11

Aatroxx

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
RTX 3050 4gb
İşlemci
Ryzen 5 5600h
Öncelikle merhaba oyunu Ubisoft Connect üzerinden oynuyorum ve belli bir sahnede çökme yaşadım ancak çözemedim.
"Find and kill fedunamun" görevinden sonra giren sahnede siwa 1 yıl öncesine geçiyor ve sinematik giriyor ardından fotoğraftaki ana gelince çöküyor.
Grafik ayarlarını değiştirdim, yama kuruluydu onu da kaldırdım fakat çözemedim. Bilen biri yardımcı olur mu? Şimdiden teşekküreler.

Çözüm

DXVK kurdum sorun çözüldü çökme yaşamadan sahneyi geçtim fakat bu sefer de FPS kaybı oluştu DXVK'yı kaldırdım. Çökmeden geçip kayıt aldığı için devam edebiliyorum. şu anlık sorun yok ve umarım olmaz. Teşekkürler.

Olabilir yeni NVIDIA güncellemesini yaptıktan sonra oldu açıkçası.
Nasıl yapıldığını bilmiyorum yardımcı olur musun ve indirme linki atma şansın var mı?
İlk tar.gz uzantılı dosyayı indirip, oyun exe'sinin olduğu klasöre atman gerek. Videolu anlatanlar da var, onlara da bakabilirsin istersen.

Büyük ihtimalle güncel sürücü kaynaklı. Bağlantıda arkadaş da aynı sorunu yaşadığını belirtmiş.

DXVK kurdum sorun çözüldü çökme yaşamadan sahneyi geçtim fakat bu sefer de FPS kaybı oluştu DXVK'yı kaldırdım. Çökmeden geçip kayıt aldığı için devam edebiliyorum. şu anlık sorun yok ve umarım olmaz. Teşekkürler.

Olabilir yeni NVIDIA güncellemesini yaptıktan sonra oldu açıkçası.

Çözüm
DXVK başlarda FPS kaybına sebep oluyor, sonralarda normale dönüyor. İlk başta FPS kaybı yaşamanız normal, siz bilirsiniz tabi. Oyundaki takılmaları vs. de düzeltiyor çoğunlukla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…