Ryzen 5 5600H işlemcili laptopa 21.2 sürüm kurulmuyor. canlı masa ortamı bile açılmıyor. 20.3 Edge sürümünde açılıyor ama GRUB hatası veriyor kurulumda.
Kurulumu Ventoy ile yapıyorum (GPT ve exFAT), TPM ve Secure Boot kapalı.
Ryzen 5 5600H işlemcili laptopa 21.2 sürüm kurulmuyor. canlı masa ortamı bile açılmıyor. 20.3 Edge sürümünde açılıyor ama GRUB hatası veriyor kurulumda.
Kurulumu Ventoy ile yapıyorum (GPT ve exFAT), TPM ve Secure Boot kapalı.
Hata kodu için biraz bekletmem gerekecek. GRUB menüsü bu şekilde.
Windows Boot Manager silinmedi "exit" komutu ile Windows'a giriş yapabiliyorum. @Nizel G@222744
LM kuruldu ama giriş yapamıyorum gibi sanırım şu anki durum çünkü GRUBa kadar her şey normaldi.
Hata ile ilgili olarak "Bu ölümcül bir hata" yazısı vardı.
@OzgunP@Nizel G@222744
Kurulumu İngilizce yapınca düzeldi hata adı Update-GRUB idi ama 21 sürümlerini kuramıyorum. Mint logosu geliyor sonra yeniden başlıyor bilgisayar.
Hata değil, komuttur update-grub. Yine detaylı bir bilgi değil.
Mint logosundan (plymouth) önce GRUB ekranında neyin başlatılacağını seçiyor olmalısınız. Burada, seçtiğiniz seçeneği E ile düzenleyin ve quiet ve splash parametrelerini kaldırın. Böylece Mint'i gözümüzün önünden çekebiliriz.
Hatayı veya takıldığı bir yeri paylaşın.
Hata değil, komuttur Update-GRUB. Yine detaylı bir bilgi değil.
Mint logosundan (plymouth) önce GRUB ekranında neyin başlatılacağını seçiyor olmalısınız. Burada, seçtiğiniz seçeneği E ile düzenleyin ve quiet ve splash parametrelerini kaldırın. Böylece Mint'i gözümüzün önünden çekebiliriz.
Hatayı veya takıldığı bir yeri paylaşın.
Linux Mint Cinnamon 20.3 Türkçe dildeyken "Update-GRUB bu ölümcül bir hata" hatası alıyordum İngilizce kurunca GRUB sorunsuz kuruldu.
Dediğiniz düzenlemeler ile yarın LM 21 kurulumu yapacağım teşekkürler
Kurulumdan önce, bağlantıda bahsedilen komutu çalıştırman ya da aşağıdaki komutla dil dosyalarını güncellemen Linux Mint 20.03 Edge'deki kurulum sorununu çözer. Sorun güncel dil dosyaları ile çözüldü çünkü.
Kurulumdan önce, bağlantıda bahsedilen komutu çalıştırman ya da aşağıdaki komutla dil dosyalarını güncellemen Linux Mint 20.03 Edge'deki kurulum sorununu çözer. Sorun güncel dil dosyaları ile çözüldü çünkü.