R5 5600H sisteme Linux Mint Cinnamon 21.2 kurulmuyor ve GRUB hatası veriyor

Stabil bir kernel kullanıyorsanız, ki kesinlikle öyledir, BIOS ayarlarını pırtıklayın.

Mode0'ı aktifleştirin.
ECC kapatın.
XMP ve OC kapatın.
P-state kontrolünü donanıma verin.
Ve işletim sisteminde uyumsuzluk yaratacak diğer ayarlar.

Bir de deneme olarak GRUB ekranında yine E basarak parametre silmek yerine yeni parametre ekleyin. Eklenecek parametre: nomodeset

İşlemcide bir uyumsuzluk görünmüyor. Tam model paylaşabilir misiniz?

Stabil bir kernel kullanıyorsanız, ki kesinlikle öyledir, BIOS ayarlarını pırtıklayın.

Mode0'ı aktifleştirin.
ECC kapatın.
XMP ve OC kapatın.
P-state kontrolünü donanıma verin.
Ve işletim sisteminde uyumsuzluk yaratacak diğer ayarlar.

Bir de deneme olarak GRUB ekranında yine E basarak parametre silmek yerine yeni parametre ekleyin. Eklenecek parametre: nomodeset

İşlemcide bir uyumsuzluk görünmüyor. Tam model paylaşabilir misiniz?
BIOS'um hiçbirini desteklemiyor. Ama fazladan bir ayar açık değil sadece TPM ve Secure Boot kapattım.
HP Omen 15-EN1014NT

@Nizel G
Nomodeset işe yaradı açıldı canlı masaüstü ortamı ama 1024x768 var sadece düzelir mi kurulumdan sonra?

Son düzenleme:
Sistemi şu şekilde açmayı dene.

Grub menüsü => Gelişmiş seçenekler => Çekirdeğin kurtarma kipi => Kurtarma menüsü => resume seçeneği. Açılışta Grub menüsü görünmüyorsa, açılış sırasında ESC ya da shift tuşlarına basarak ulaşabilirsin.

Masaüstüne ulaşınca şu komutun çıktısını paylaşırsın.

Kod:
inxi -Gxx

Masaüstüne ulaştığında ayrıca, Güncelleme Yöneticisi => Görünüm => Linux çekirdekleri aracını açıp, çekirdek serilerinin en güncelini kurarsın.

Sistemi şu şekilde açmayı dene.

Grub menüsü => Gelişmiş seçenekler => Çekirdeğin kurtarma kipi => Kurtarma menüsü => resume seçeneği. Açılışta Grub menüsü görünmüyorsa, açılış sırasında ESC ya da shift tuşlarına basarak ulaşabilirsin.

Masaüstüne ulaşınca şu komutun çıktısını paylaşırsın.

Kod:
inxi -Gxx

Masaüstüne ulaştığında ayrıca, Güncelleme Yöneticisi => Görünüm => Linux çekirdekleri aracını açıp, çekirdek serilerinin en güncelini kurarsın.
inxi -Gxx çıktı:
IMG_20230928_184054.jpg

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı